Locul unde și-a botezat Codin Maticiuc fetița. Biserica aleasă pentru ceremonia fiicei mai mici are o poveste specială

Codin Maticiuc: „Minunile există. Este doar alegerea noastră dacă le vedem sau nu”

Scris de: Daoud Andra

09 Feb. 2023

Codin Maticiuc și iubita lui și-au botezat, în urmă cu câteva săptămâni, fetița cea mică. Cei doi au ales un loc special pentru a o creștina pe micuța Ilinca, iar pentru mulți alegerea poate părea surprinzătoare. Ce poveste are locul unde și-a botezat Codin Maticiuc fetița și de ce l-a ales.

Care este locul special unde și-a botezat Codin Maticiuc fetița

Fiica cea mică a lui Codin Maticiuc și a iubitei lui a primit recent taina botezului. Micuța Ilinca a venit pe lume în toamna anului trecut, într-o maternitate din SUA, la fel ca sora ei mai mare, Smaranda. Ilinca, mezina familiei, a fost botezată la o biserică din cartierul Titan din București. Locul ales are o semnificație deosebită pentru familia Maticiuc, iar Codin a povestit recent, pe Facebook, ce îl leagă de respectivul lăcaș de cult.

În urmă cu mai mulți ani, tatăl lui Codin Maticiuc a aflat din ziar povestea unui preot din Titan care încerca să construiască singur o biserică. S-a dus la locul cu pricina, unde a găsit o fundație, o schelă și câțiva muncitori, printre care și duhovnicul.

Citește și: Ce nu știe fiica lui Codin Maticiuc despre tatăl său: „Nu înțelege. O să îi mai explic”. Ce spune despre cea mai grea scenă din Clanul: „Se mai vede puțin semnul” VIDEO EXCLUSIV

„La termen de finalizare era trecut ‘când o vrea Dumnezeu’. I-a întrebat pe muncitori unde îl poate găsi pe preot. Unul dintre ei i-a întins mâna: ‘părintele Costescu’. A fost începutul unei prietenii care durează și-n ziua de astăzi, cei doi construind împreună biserica Sfântul Ilie. A durat ceva ani. Clopotele le-au adus de la Viena și au umblat prin zeci de biserici ca să aleagă pictorii pentru pereți. Au făcut împreună câteva dependințe în jurul bisericii în scop strict social. Cantină pentru săraci, cabinet stomatologic, cabinet oftalmologic în care lucrează soția preotului.

Cabinetul oftalmologic dă consultații și ochelari gratuit pensionarilor cu venit minim. La fel și cabinetul stomatologic făcut cadou de mama unei doctorițe omorâte în drum spre biserică, într-o duminică, pe trecerea de pietoni. Cei doi au dotat bucătăria cantinei si încă lucrează la un centru de zi și meditații pentru copii, cu o capacitate de 40 locuri, meditațiile urmând a fi acordate în funcție de profesorii găsiți la patru limbi străine și materiile pentru liceu și bacalaureat.”, a scris Codin Maticiuc pe Facebook.

Locul unde și-a botezat Codin Maticiuc fetița
Părinții lui Codin Maticiuc, împreună cu nepoata lor cea mică

„Tatăl meu a amuțit”

Codin Maticiuc a mai povestit că și preotul l-a ajutat pe tatăl său într-o situație dificilă. La un moment dat, o construcție pe care o începuse Ion Maticiuc, tatăl său, a fost oprită din cauza unui proces civil. Discutând cu preotul care îi devenise și prieten între timp, acesta din urmă și-a dat seama cum poate rezolva problema și i-a întors favorul omului de afaceri care a investit în lăcașul de cult.

Citește și: Moștenirea pe care Codin Maticiuc nu ar vrea să i-o lase fiicei sale. „Nu o las ca pe un blestem!” VIDEO EXCLUSIV

„Tata i-a povestit cum o construcție de-a noastră fusese oprită de un proces civil cu o doamnă extrem de vigilentă și procesomană. Când preotul a aflat numele acesteia a pus mâna pe telefon. În jumătate de oră, doamna respectivă era la biserică. Era enoriașă la Sfântul Ilie. I-a mulțumit tatălui meu că a construit-o și și-a retras de îndată acțiunea din instanță. Tatăl meu a amuțit. Minunile există. Este doar alegerea noastră dacă le vedem sau nu.”, a continuat Codin Maticiuc.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
2 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *