Lotul Național de Canotaj, alături de Hope and Homes for Children în campania „CineNuCe”. Unde are loc evenimentul și care este obiectivul campaniei

Sportivii sprijină campania
Lotul Național de Canotaj, alături de Hope and Homes for Children în campania CineNuCe. Unde are loc evenimentul și care este obiectivul campaniei

Pe 9 noiembrie, începând cu ora 18.00, în Park Lake, Lotul Național de Canotaj va fi alături de fundația Hope and Homes for Children în campania-manifest „CineNuCe”. Copiii din orfelinatele din România au nevoie de CINEva, nu doar de CEva. În acest mod, canotorii campioni vor da avânt leagănului construit de fundație. Iată toate detaliile!

Câți copii se aflau în plasament în urmă cu 20 de ani

În cei 25 de ani de activitare, fundația Hope and Homes for Children a ajutat peste 7.200 de copii să fie scoși din orfelinatele de stat și aproximativ 1.900 să fie reintegrați în familii.

Pe 9 noiembrie, Fundația Hope and Homes for Children lansează campania-manifest #CineNuCe. Evenimentul va avea loc la Park Lake, parter, Atrium, în apropierea ieșirii spre zona verde din spatele mall-ului.

Fundația Hope and Homes for Children activează în România încă din anul 1998, scopul său fiind asigurarea unui trai în siguranță în cazul copiilor din orfelinatele de stat.

În urmă cu 20 de ani, pe teritoriul României activau peste 500 de centre de plasament, potrivit datelor puse la dispoziție de autoritățile politice. Potrivit unor promisiuni ale Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, ultimele centre de plasament ar urma să își închidă porțile până în anul 2024.

Fundația Hope and Homes for Children a pus bazele campaniei „CineNuCe”

Până în prezent, fundația Hope and Homes for Children s-a implicat activ în procesul de închidere a 68 de centre de plasament. În plus, au fost deschise 123 de case familiale. Peste 7.200 de copii au fost scoși din orfelinate și 1.900 au fost reintegrați în familii naturale sau extinse.

De aceea, cu ocazia împlinirii a 25 de ani de activitate în România, conducerea fundației Hope and Homes for Children a lansat campania-manifest „CineNuCe”, prin intermediul căreia se cere sprijinirea demersurilor de închidere a ultimelor orfelinate din țară.

„Copiii fără părinți au nevoie de cineva, nu de ceva. Când nu au pe nimeni, au nevoie, de fapt, de noi toți. Campania #CineNuCe vorbește despre relația dintre părinte și copil prin lentila dragostei, a grijii, a familiei care ocrotește. De ocrotire au nevoie acum 2.000 de copii încă instituționalizați în 77 de centre de plasament și sutele de mii de copii care trăiesc, în România, sub limita sărăciei. Toți au nevoie să crească departe de traumă, de durere și de singurătate”, a declarat Robert Ion, Director General Hope and Homes for Children România.

Lotul Național de Canotaj susține campania #CineNuCe

La evenimentul de joi, 9 noiembrie, va lua parte și Lotul Național de Canotaj. Sportivii vor fi prezenți, la ora 18:00, în Park Lake, București, pentru a sprijini campania.

„Campionii canotori vor da avânt, în mod simbolic, leagănului construit de fundație, leagăn ce reprezintă dragostea nemărginită pe care un părinte i-o poartă copilului. Dragoste ce le lipsește însă celor aproape 2.000 de copii care încă trăiesc în orfelinate”, au transmis reprezentanții fundației Hope and Homes for Children.

Citește și: Indemnizația pentru creșterea copilului 2023. Cu cât se face majorarea de la 1 martie

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *