Magda Catone a revenit pe micul ecran, după o pauză de mai bine de 10 ani, într-un rol de excepție în serialul de comedie ”Camera 609”. Încă de la primele episoade, îndrăgita actriță a realizat un rol de compoziție, mai precis a avut libertatea din partea scenariștilor și a regizorilor pentru a-și pune amprenta pe traseul personajului, fâcând astfel ca telespectatorii să o îndrăgească pe Doina. Magda Catone mărturisește în exclusivitate pentru EGO.ro că personajul nu are deloc din trăsăturile ei și că ea nu a fost nevoită să facă educație cu ”papucul” atunci când a venit vorba de fiul ei, Carol Ionescu.
Cine a urmărit primul sezon al serialului ”Camera 609” știe foarte bine despre modul în care Doina, intepretată de Magda Catone, alege să le crească pe cele trei fiice ale sale și că, deși majore, căsătorite și unele dintre ele cu copii, tot le aplică ”metoda papucul”, adică recurge și la mici acte de violență pentru a se face înțeleasă.
”Este un scenariu bine scris, bine închegat, e o psihologie a personajului pe care scenarista o urmărește, se numește Bianca Mina, care după părerea mea își face foarte bine treaba. Dar este o ocazie bună pentru noi să ”împletim”, ”să tricotăm”, să improvizăm și să fim în asetimentul și al ei, ca o persoană care vede viitorul fiecărui personaj, dar și pentru noi ca actori, care avem ocazia să ne împlinim în relația cu colegii, să facem ceea ce se cheamă, după aproape o jumătate de an de filmare, o comunitate care trăiește în comuniune”, ne-a povestit Magda Catone despre rolul pe care îl interpretează în serialul care a ajuns deja la al doilea sezon.
Nu aceeași manieră a aplicat-o și în viața de zi cu zi. Chiar dacă mulți copii au trăit sub amenințarea papucului, Magda Catone mărturisește că nu a fost nevoită niciodată să recurgă la gesturi de agresiune cu fiul ei, Carol, reușind să se înțeleagă mereu cu el prin intermediul comunicării.
”La mine acasă maniera asta nu a fost atinsă. Cu vorba bună și vorba dulce, mult aduce, am reușit multe în viața mea și în viața lui Carol, în educația lui”, a completat îndrăgita actriță.
Astfel că, în momentul de față, Carol Ionescu a devenit un bărbat în toată regula, cu coloană vertebrală și extrem de apreciat în meseria pe care a ales-o să o practice. Cu toate că mulți actori nu își doresc neapărat ca copiii lor să le calce pe urme, Magda Catone este fericită de alegerea făcută de fiul său.
”Cred că este bine să fim artiști, cum se cheamă, din artiști, așa cum se întâmplă în multe familii. Să fim o breaslă de artiști și să fie de folos, într-un cuvânt așa mai grav, societății. Dar societatea chiar are nevoie de artiști, de creatori”, ne-a mai declarat actrița din serialul ”Camera 609”.
Pe de altă parte, chiar dacă actoria nu este o meserie ușoară, așa cum este percepută din exterior, pe Magda Catone o împlinește din toate punctele de vedere și consideră că și fiul ei este în asentimentul său.
”Nu este o meserie foarte ușoară, este greu că trebuie să studiezi tot timpul, dar mie asta îmi face bine, mă ține ”tânără”, dar bucuroasă să fac lucruri care să-i bucure pe oameni”, a mai completat Magda Catone pentru EGO.ro.
Pe de altă parte, Carol Ionescu demonstrează pe zi ce trece că vrea să ducă mai departe numele părinților săi. Publicul îl poate vedea în cel mai recent film al său, ”Klaus și Barroso”, dar și la Festivalul de Teatru și Film ”Serban Ionescu” pe care îl organizează alături de mama lui.
”De când a murit tata, am trecut prin mai multe etape ale plângerii lui. Imediat după am simțit un gol imens și, evident, mi l-am umplut cum am putut. Mă cert deseori că sunt prea indiferent când mi-l amintesc sau îl menționez, dar adevărul este că sunt așa pentru că aud aproape în fiecare zi despre el de la cineva. O poveste. Un film la Tv. Un banc pe care îl spunea el.
Mi se adresează lumea cu titlul de fiu al lui Șerban Ionescu și al Magdei Catone. Mă întreabă dacă mă deranjează umbra părinților. Nici nu știu dacă e așa mare umbră. Până la urmă, nu sunt fiul lui Hagi. Dar umbră sau nu, nu mă va deranja niciodată să fiu numit fiul părinților mei sau fiul tatălui meu. Pentru că să fiu văzut așa, aste este doar încă o modalitate de a insinua dor.
Poveștile adunate aici insinuează dor. Fie că dorul doare sau mângăie, el este la fel de puternic și necesar ca speranță, iar acțiunea este esențială. De la dor a plecat și ideea acestui fesival”, a postat Carol Ionescu pe pagina oficială a Festivalului de Teatru și Film ”Șerban Ionescu”.
Video: Mihai Robu