Maggie Smith, profesoara McGonagall din seria ”Harry Potter”, împlinește 89 de ani. Cum arăta celebra actriță în tinerețe. Imagini superbe

Are în palmares două premii Oscar

Scris de: Daoud Andra

28 Dec. 2023

Maggie Smith este una dintre cele mai apreciate actrițe britanice și a împlinit recent venerabila vârstă de 89 de ani. Deși a bifat numeroase roluri mari, cel care i-a adus cea mai multă simpatie din partea publicului a fost, fără doar și poate, rolul profesoarei McGonagall din filmele cu Harry Potter.

Profesoara din ”Harry Potter” a împlinit 89 de ani

Maggie Smith este o actriță britanică de film, teatru și televiziune, cu o carieră de peste 70 de ani în domeniu. De-a lungul timpului, a jucat numeroase roluri care i-au adus notorietate, dar și recunoaștere. Are în palmares numeroase distincții, printre care două trofee Oscar, premii Bafta și Globuri de Aur, pentru prestațiile din filme.

Rolurile care i-au adus cel mai râvnit trofeu din lumea filmului, respectiv premiul Oscar, sunt cele din filmele ”The Prime of Miss Jean Brodie”, respectiv din ”Hotel California”. De departe rolul care i-a adus cea mai multă simpatie este cel din seria ”Harry Potter”, unde a interpretat-o pe profesoara McGonagall.

Citește și: Ce înseamnă abracadabra, de fapt. Cuvântul este folosit des, dar puțini știu ce semnificație are

Anul acesta, îndrăgita actriță a cochetat și cu moda și a fost imaginea unui brand de lux, pentru colecția primăvară-vară 2024. Maggie Smith a dat pălăria ascuțită și pelerina de la Hogwarts pe ținute create de brand-ul Loewe, a cărui imagine a devenit.

Maggie Smith, profesoara McGonagall din seria ”Harry Potter”, împlinește 89 de ani
Maggie Smith împlinește 89 de ani

Regina Elisabeta a II-a i-a oferit recunoaștere

Maggie Smith a debutat în lumina reflectoarelor în anii ’50, iar activitatea sa i-a adus recunoaștere nu doar în lumea cinematografică. Regina Elisabeta a II-a a numit-o ”Dame” în anul 1990 și ”Companion of Honour”, în 2014, pentru contribuția sa în lumea teatrului și a filmului. Este singura actriță britanică ce are în palmares un premiu Oscar atât pentru rol principal, cât și pentru rol secundar. Pe lângă rolul din seria ”Harry Potter”, o altă prestație care s-a bucurat de succes este cea din serialul ”Downtown Abbey”.

Citește și: Ce pasiuni are fetița cântăreței Sore, la doar 7 ani: „Nu înțeleg cum este posibil să le îmbini pe amândouă, dar Doamne ajută ce copil deștept am” VIDEO EXCLUSIV

”Încetează să te mai cercetezi pe tine însuți încercând să înțelegi de ce altcineva te-a tratat așa cum te-a tratat. Răspunsul nu se află în interiorul tău, se află în interiorul lor”, spunea Maggie Smith, într-un interviu acordat în urmă cu ceva timp.

Pe plan personal, actrița a fost căsătorită de două ori și are doi copii, din primul mariaj. În urmă cu mai bine de 10 ani, actrița britanică a fost diagnosticată cu cancer la sân, însă a reușit să învingă boala. Vezi în galeria foto o serie de imagini cu ea din tinerețe!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *