Vrei să pregătești o maioneză de post? Există o rețetă simplă și rapidă. Află de mai jos cu ce poți înlocui ouăle și ce să adaugi, de fapt, în compoziția pentru maioneza de post. Ai nevoie de doar câteva ingrediente.
Așadar, ouăle din maioneza de post pot fi înlocuite cu cartofi fierți. Aceștia se pun la fiert fără coajă, cu puțină sare. După ce s-au fiert, se scot din apă și se lasă la răcit. Se prepară un piure în care se adaugă muștar și o lingură de ulei de măsline, amestecându-se încontinuu. Întreaga compoziție se completează cu muștar și ulei de măsline până când se obține consistența dorită. La final se adaugă sare după gust.
De menționat: uleiul folosit pentru acest tip de maioneză de post trebuie să fie unul de calitate, fie de floarea soarelui, fie ulei de măsline extravirgin, dar în cea de-a doua situația maioneza va avea o culoare puțin mai închisă.
Muștarul trebuie să fie clasic, fără miere. Consistența sa trebuie să fie cremoasă, scrie dcnews.ro. După preferințe se poate opta și pentru muștar cu boabe. De asemenea, se poate folosi și suc proaspăt de lămâie. Sucul de lămâie din comerț poate da o aromă ciudată maionezei.
După ce maioneza este gata, aceasta se păstrează la rece deoarece se alterează foarte repede. În frigider poate sta aproximativ două zile, dar se recomandă să fie consumată cât mai repede după ce a fost preparată. Poate fi adăugată în salată de boeuf, vinete sau cartofi.
Pentru maioneza de post cu avocado ai nevoie de doi avocado bine copți, două lingurițe muștar, două lingurițe zeamă de lămâie, 100 ml ulei de floarea soarelui și un praf de sare. Pune toate ingredientele în afara de ulei la blender și mixează până când obții o pastă omogenă. Adaugă uleiul puțin câte puțin, continuând să mixezi fie cu un blender vertical, fie cu un mixer. Maioneza este gata și poate fi folosită.
Pare ciudat, dar da, există! Ai nevoie de o jumătate de pungă de pufuleți cu sare, 100 ml ulei și o lingură de muștar. Pune pufuleții într-o strecurătoare și trece-i pe sub un jet de apă rece pentru a se înmuia. Lasă să se scurgă excesul de apă, apoi pune pufuleții în vasul blenderului și mixează. Adaugă lingura de muștar și uleiul, puțin câte puțin, până când este încorporat. La final, se poate adăuga zeamă de lămâie după gust, dacă vrei ca maioneza să fie mai acrișoară.