Majorare alocații copii 2022. Anunțul făcut de Gabriela Firea chiar de 1 Iunie

Alocațiile ar putea crește din nou în 2022, după majorarea de la începutul anului.
Majorare alocații copii 2022. Anunțul făcut de Gabriela Firea chiar de 1 Iunie

Majorare alocații copii 2022. Vești bune pentru copii și părinți. Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a anunțat că executivul se gândește să majoreze alocațiile pentru cei mici. Anunțul a fost făcut chiar de 1 Iunie, cu ocazia unui eveniment organizat pentru copii la Guvern.

Majorare alocații copii 2022. Ministrul Familiei a făcut anunțul chiar de 1 Iunie

Gabriela Firea a participat miercuri, de 1 Iunie, la un concurs de desene pentru copii, organizat în clădirea executivului. Cu această ocazie, ministrul Familiei a vorbit și despre majorarea alocațiilor celor mici.

„Suntem la un concurs de desene inedit care are ca temă pacea, prietenia.

Sunt copii care desenează de o oră la măsuţele de pe holul principal al Guvernului. Sunt copii şi mai mici, şi mai mari, de 4-14 ani care azi au ales să-şi petreacă ziua desenând şi pictând despre pace, iubire, prietenie.

Guvernul României a majorat alocaţiile pentru copii şi calculele care se fac acum de către premier, de ministrul de Finanţe, de ministrul Muncii, vor dori să anunţe, de asemenea, pentru toţi copiii din România majorări ale alocaţiei”, a declarat Firea la evenimentul dedicat copiilor, potrivit Antena 3.

Care este cuantumul alocațiilor în prezent

Ministrul Familiei nu a anunțat însă și suma cu care executivul se gândește să le majoreze. Ultima mărire alocațiilor a avut loc la începutul acestui an. De atunci, copiii de până la doi ani și cei cu dizabilități primesc 600 de lei, iar cei cu vârsta între 2 și 18 ani primesc 243 de lei.

”(1) Începând cu drepturile aferente lunii ianuarie 2022, alocația de stat pentru copii se stabilește în cuantum de:

a) 600 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap;

b) 243 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani și 18 ani, precum și pentru tinerii prevăzuți la art. 1 alin. (3);

c) 600 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani și 18 ani, în cazul copilului cu handicap.

(2) Începând cu drepturile aferente lunii ianuarie 2023, cuantumul alocației de stat pentru copii se indexează anual, din oficiu, cu rata medie anuală a inflației. Rata medie anuală a inflației este indicatorul definitiv cunoscut în anul curent pentru anul calendaristic anterior, comunicat de Institutul Național de Statistică”, potrivit OUG nr. 126 din 15 decembrie 2021.

Guvernul României nu a fost singura instituție pe care copiii au vizitat-o de ziua lor. Palatul Parlamentului s-a umplut și el de copii de toate vârstele pe 1 Iunie. Cei mici au vizitat gratuit mai multe săli ale impunătoarei clădiri. În plus aceștia s-a putut bucura și de alte activități în aer liber în curtea instituției.

Camera Deputaților a amenajat pe peluza de la intrarea principală mai multe terenuri de badminton, baschet, minifotbal. De asemenea, copiii au avut parte de momente de teatru, întâlniri cu personaje din lumea desenelor animate, au făcut cunoștință cu fanfara militară, și au participat la specatacole de magie, dar și la multe alte activități.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
7.5 15 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *