Mâncare de orez cu pipote și inimi de pui. Băiețelului meu îi place foarte mult orezul, ar mânca fiecare zi orez cu lapte, turte cu orez, orez la tigaie, etc. cred că mai puțin sushi :). Așa că astăzi, ghici ce?! gătesc orez, mai exact o mâncărică de orez cu legume, pipote și inimi de pui. Este o mâncare modestă dar foarte gustoasă și sățioasă.
Se prepară rapid, nu ai nevoie de experiență gastronomică, chiar și un începător poate găti această mâncărică delicioasă. Am pus mai multe legume în mâncărica de orez, pentru că am folosit apă la fierberea orezului.
Dacă ai supă de pui sau legume stocată în congelator, o poți folosi la această mâncare. Orezul pe care l-am folosit la preparare mâncării este orez cu bob rotund, obișnuit pentru pilaf. Un aspect important în ceea ce privește orezul este spălarea lui înainte de a fi gătit. Cât, de ce și cum se spală orezul, găsiți la finalul rețetei informații utile despre acest subiect.
Hai să trecem la treabă!
1. Am clătit orezul în mai multe ape și l-am lăsat într-un vas cu apă pentru 3 ore.
2. Între timp am spălat și curățat pipotele și inimile, pipotele îmi place să le tai în două. Se îndepărtează membrana galbenă de la inimile de pui.
3. Se spală, se curăță legumele și se toacă mărunt.
4. Într-o oală se pun două linguri de ulei la încins.
5. Se pun legumele tocate în oală și se lasă la călit.
6. Peste legume se pun pipotele și inimile de pui, se condimentează și se toarnă o cană de apă. Se lasă la fiert la foc mediu sub capac.
7. Separat se pune orezul la fiert cu puțină sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
8. Se verifică dacă au fiert pipotele și inimile de pui apoi se adaugă orezul fiert.
9. Se asezonează cu sare și piper, se mai adaugă puțină apă dacă este cazul. Această mâncare este fără sos.
10. Se adaugă mărarul tocat și se ia oala de pe foc.
Delicios!
1. Orezul se spală înainte de preparare pentru a îndepărta arsenicul conținut. Dacă ești pe fugă, spală orezul în 7 ape.
Cea mai sigură metodă este să îl lași în apă peste noapte, așa se reduce conținutul de arsenic cu 80%.
Un alt motiv pentru care se spală orezul este pentru că ambalajele pot conține urme de pudră de amidon și impurități. În plus, prin îndepărtarea amidonului,
boabele de orez nu se mai lipesc la gătit.
2. Cantitatea de orez versus de apă este de 1 la 2, adică la o măsură de orez se pun două măsuri apă.
3.Începe procesul de gătire a orezului în apa rece, deoarece boabele de orez permit să absoarbă treptat apa și se gătesc uniform. Dacă se începe fierberea
în apă clocotită, căldura intensă va găti mai întâi boabele de orez din exterior, cele din interior riscând să rămână tari.
4. Pe măsură ce apa începe să fiarbă, se amestecă orezul pentru a nu se lipi de fundul oalei.
5. Se acoperă oala cu capac, imediat ce apa a început să fiarbă, apoi se reduce focul la intensitate mică. In acest mod aburul din interior scade
intensitatea căldurii, astfel încât orezul absoarbe treptat tot lichidul. Se lasă în funcție de timpul de fierbere recomandat pe ambalaj sau de tipul de orez.