Marele secret al clătitelor care se întorc ușor în tigaie și nu se rup. Doar bucătarii de top îl știu

De acum înainte doar așa le vei prepara
Marele secret al clătitelor care se întorc ușor în tigaie și nu se rup. Doar bucătarii de top îl știu

Clătitele sunt pe placul multor oameni, fie la micul dejun, desert la prânz sau o gustare. Există o mulțime de rețete și fiecare gospodină le pregătește în funcție de preferințe. Există însă un secret pe care toată lumea ar trebui să îl știe: ce să faci pentru ca acestea să se întoarcă ușor în tigaie și să nu se rupă?

Cum să faci clătite pufoase care nu se rup când le întorci în tigaie

Secretul clătitelor gustoase stă în petele maronii de pe ele. Se întâmplă ca multe persoane să nu le gătească suficient și astfel clătitele, deși rămân moi, sunt necoapte. Ce este de făcut? Îți prezentăm o rețetă pe care merită să o încerci!

Francezii nu folosesc apă minerală sau sifon la clătite, ci pun doar lapte. Uneori folosesc bere sau cidru iar făina nu este mereu cea albă ci poate fi combinată cu făină integrală sau cu făină de hrișcă. Iatâ câteva dintre secretele lor:

  • e foarte important să respecți proporțiile din rețetă deoarece un ou în minus sau 100 ml de lichid în plus vor modifica complet aluatul iar clătitele nu se vor mai închega cum trebuie.
  • zahărul în exces duce la lipirea clătitelor de tigaie din cauza caramelizării acestuia.
  • aluatul de clătite se prepară cu lapte rece deoarece acesta acționează asupra amidonului din făină.
  • tigaia este foarte important. Există tigăi antiaderente moderne cu pereți joși. Se numesc crepiere.
  • se recomandă prăjirea rapidă la foc mare sau mediu-mare și pe cel mai mare ochi al aragazului.

Rețetă clătite pufoase și gustoase

Ai nevoie de: trei ouă, 250 grame de făină albă, 500 ml de lapte rece, un praf bun de sare, 50 grame de unt topit și răcit, opțional o linguriță de zahăr pudră, ulei pentru prăjit.

Cerne făina într-un castron mare și sparge ouăle peste ea. Acestea nu trebuie bătute separat, ci amestecate cu făina adăugând apoi sarea și laptele rece. Vei obține o pastă groasă în care pune untul topit și răcit. Continuă să diluezi cu restul de lapte rece, turnând câte puțin. Dacă există cocoloașe, poți să treci aluatul printr-o sită fină. Lasă aluatul pentru 30 de minute la frigider, acoperit cu o farfurie. Amestecă-l apoi bine și începe să faci clătitele. Prăjirea lor depinde de tipul tigăii și de puterea sursei de căldură. Se recomandă să desprinzi ușor marginile cu o spatulă, apoi să întorci clătita.

Vezi și – Clătite japoneze, este suficient să le faci o dată, că nu te mai saturi de ele. Sunt pufoase și extrem de moi

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9.8 5 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *