Clătitele sunt pe placul multor oameni, fie la micul dejun, desert la prânz sau o gustare. Există o mulțime de rețete și fiecare gospodină le pregătește în funcție de preferințe. Există însă un secret pe care toată lumea ar trebui să îl știe: ce să faci pentru ca acestea să se întoarcă ușor în tigaie și să nu se rupă?
Secretul clătitelor gustoase stă în petele maronii de pe ele. Se întâmplă ca multe persoane să nu le gătească suficient și astfel clătitele, deși rămân moi, sunt necoapte. Ce este de făcut? Îți prezentăm o rețetă pe care merită să o încerci!
Francezii nu folosesc apă minerală sau sifon la clătite, ci pun doar lapte. Uneori folosesc bere sau cidru iar făina nu este mereu cea albă ci poate fi combinată cu făină integrală sau cu făină de hrișcă. Iatâ câteva dintre secretele lor:
Ai nevoie de: trei ouă, 250 grame de făină albă, 500 ml de lapte rece, un praf bun de sare, 50 grame de unt topit și răcit, opțional o linguriță de zahăr pudră, ulei pentru prăjit.
Cerne făina într-un castron mare și sparge ouăle peste ea. Acestea nu trebuie bătute separat, ci amestecate cu făina adăugând apoi sarea și laptele rece. Vei obține o pastă groasă în care pune untul topit și răcit. Continuă să diluezi cu restul de lapte rece, turnând câte puțin. Dacă există cocoloașe, poți să treci aluatul printr-o sită fină. Lasă aluatul pentru 30 de minute la frigider, acoperit cu o farfurie. Amestecă-l apoi bine și începe să faci clătitele. Prăjirea lor depinde de tipul tigăii și de puterea sursei de căldură. Se recomandă să desprinzi ușor marginile cu o spatulă, apoi să întorci clătita.