Marele secret al Simonei Halep a fost aflat după scandalul dopajului. De ce boală suferă, de fapt, sportiva

Ce spune fostul ei antrenor
Marele secret al Simonei Halep a fost aflat după scandalul dopajului. De ce boală suferă, de fapt, sportiva

Marele secret al Simonei Halep a fost aflat după scandalul dopajului. Ies detalii noi la iveală despre starea de sănătate a sportivei din Constanța, după ce ea a mărturisit că a picat testul antidopoing de la US Open. Adrian Marcu, fostul antrenor al jucătoarei, a dezvăluit care este afecțiunea de care suferă Halep.

Marele secret al Simonei Halep a fost aflat după scandalul dopajului

Simona Halep a anunțat vineri că a fost depistată pozitiv la testul anti-doping efectuat la US Open, ultimul turne la care aparticipat anul acesta. Sportiva în vârstă de 31 de ani a fost suspendată temporar de către Agenția Internațională de Integritate a Tenisului, după ce în sânge i-a fost descoperit roxadustat, o substanță folosită de regulă pentru creșterea numărului de celule roșii din sânge.

Se pare însă că substanța era prezentă în sângele jucătoarei într-o cantitate foarte mică.

Pe marginea acestei situații s-a exprimat și fostul antrenor al româncei, Adrian Marcu. El s-a declarat uimit cele întâmplate și consideră fosta lui elevă nu ar fi luat această substanță în mod voit. Antrenorul a dezvăluit totodată că Simona Halep are probleme cu glanda tiroidă și nu crede că acele pastile care conțin roxadustat (comercializate sub numele de Evenzo) i-ar fi făcut bine.

„O ştiu pe Simona destul de bine, am lucrat destul de mult cu ea şi ştiu că este o sportivă întotdeauna foarte grijulie în ceea ce priveşte medicamentaţia. Nu pot să cred că ar fi făcut aşa ceva, mai ales pentru îmbunătăţirea părţii fizice, la care ea oricum era ‘beton’.

Nu era o jucătoare care să aibă neapărat nevoie să îmbunătăţescă ceva. Sunt foarte uimit că aşa ceva se poate întâmpla. Acum să încerce să facă tot posibilul să vedem de unde a putut să apară această substanţă.

Cred că Simona până cum a făcut sute de teste antidoping. Cred că e foarte greu să fie o eroare, dar ştiu că Simona are şi o mică problemă cu tiroida şi nu cred că acea substanţă i-ar fi făcut bine. Dar nu sunt medic. Nu cred că este foarte uşor, da trebuie să facă tot ce este posibil.

Am vorbit cu ea. I-am spus dacă pot să o ajut cu ceva… eu cred foarte tare că nu s-a întâmplat chestia asta şi îi doresc foarte mult să reuşească să dovedească faptul că nu a fost aşa”, a transmis Andrei Marcu, potrivit Digi Sport.

Toni Iuruc sare în apărarea fostei sale soții: „Sunt șocat! Nu pot să cred așa ceva!”

Vestea că Simona Halep ar fi consumat substanțe interzise a făcut rapid înconjurul lumii, iar presa internațională a relatat despre cel mai arzător subiect din tenisul mondial la ora actuală.

Despre cumplita veste pe care Simona ne-a dat-o vineri seară a vorbit și fostul ei soț, Toni Iuruc. Omul de afaceri este convins că fosta lui parteneră nu ar fi consumat niciodată acea substanță și își susține ipoteza explicând că nici măcar Vitamina C nu lua fără să întrebe medicul.

„Sunt șocat, nu-mi revin de o oră, sunt șocat și iarăși șocat! Nu pot să cred așa ceva. O cunosc de trei ani pe Simona, din care minimum doi în circuit, și vă jur că această fată, fosta mea soție, este obsedată de un singur lucru: cinstea! Poți să-i iei orice Simonei, dacă i-ai luat cinstea, corectitudinea, o omori! Nu mai e om! Nu știu ce s-a întâmplat acolo, cu acel test, dar probabil este o greșeală. Simona nu ar fi făcut așa ceva nici dacă i-ai fi tăiat mâna ca să nu mai joace tenis.

Simona Halep nu ar trișa niciodată, cariera ei este blazonul ei și o știu cel mai bine… Știți foarte bine că abia am terminat divorțul, aș fi putut să spun «No comment». Nu am cum să fac așa ceva, când cunosc acest om atât de bine, când am stat cu ea atâția ani. Simona era obsedată să nu greșească. Vă dezvălui ceva în premieră: nu bea niciodată nici măcar apă dacă sticla nu era sigilată. O desigila cu mâna ei, mereu era atentă. Vă mai spun ceva. Nu lua nici măcar o Vitamina C fără să întrebe medicul. Este bolnavă de corectitudine.

Nu pot eu să-mi dau cu presupusul ce s-a întâmplat, nu sunt speciaist în antidoping, dar vă spun apăsat că Simona nu putea să facă așa ceva! Nu putea să recurgă la așa ceva. Chiar dacă ne-am despărțit, susțin cu tărie, până în pânzele albe acest lucru: Simona are un suflet curat!! Habar nu am cum a apărut povestea asta, nu sunt specialist, nu pot să dau eu verdicte. Dar pot să vă garantez un lucru, pentru că am fost non-stop alături de ea în ultimii ani, fata asta nu putea să facă așa ceva.”, a declarat Toni Iuruc seara trecută, după aflarea veștii.”, a declarat Iuruc, potrivit Fanatik.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
10 4 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *