Pe Marian Olteanu telespectatorii îl cunosc grație rolului său din serialul „Sacrificiul”, difuzat de Antena1, însă îl vor revedea și în cea mai nouă producție Pro TV, ”Clanul”, unde va avea rol principal. Însă tânărul este cunoscut mai mult prin prisma pieselor de teatru pe care le-a jucat în ultimii ani. Marian este unul dintre cei mai talentați actori din noua generație și susține că a muncit mult pentru a ajunge la această performanță. Tânărul a mărturisit, în exclusivitate pentru EGO.ro, că de-abia după doi ani s-a acomodat cu Bucureștiul, el fiind un tânăr venit din Huși, județul Vaslui.
Actorul Marian Olteanu este angajat la Teatrul Mic, însă a devenit cunoscut publicului larg odată cu aparițiile lui în serialele românești. Cea mai recentă producție este serialul Clanul, în care deține rolul principal. Marian ne-a declarat că se bucură de acest proiect, cu atât mai mult cu cât lucrează alături de colegii lui de facultate, din aceeași generație, dar și cu nume mari din industrie. Chiar dacă la casting l-a chemat Anghel Damian, cel care a scris scenariul și se ocupă de regie, nu el a fost cel care l-a ajutat să obțină și rolul.
„Anghel Damian este foarte creativ, foarte bine scrie, la fel de bine regizează. E foarte important, din punctul meu de vedere, că este actor la bază și știe să-ți spună și să te dirijeze din interior, ca să zic așa. Asta mă ajută foarte tare. Dă indicații pe set la detaliu și mă scoate din orice hibă pe care o am la momentul respectiv, dacă există vreunul”, ne-a declarat Marian, completând că la casting s-a întâlnit și cu prieteni vechi de la UNATC.
„Ne-am întâlnit la casting. Bine, eu cu Silviu (n.r. actorul Silviu Mircescu) ne știm din prima mea zi de facultate, a venit acolo la domnul Zamfirescu. Domnul Florin Zamfirescu ne-a luat pe amândoi și ne-a zis să facem echipă căci trebuie să ne distrăm amândoi. 11 ani mai târziu facem asta. Nu ne-am distrat chiar încontinuu, mi-ar fi plăcut să joc mai mult alături de el, căci simt că am o chimie foarte bună cu Silviu. Se întâmplă să facem treabă în Clanul și mă bucur foarte tare că suntem împreună bine aici”.
Marian a fost admis primul la facultatea de Actorie, însă acest lucru nu l-a făcut să devină arogant, ba, mai mult, dat fiind faptul că venea din provincie, a trebuit să muncească mai mult.
„Eu sunt din Vaslui, am terminat acolo școala, tot. Apoi am dat la facultate în București. Nu știam pe nimeni aici. M-am pregătit destul de mult pentru admiterea la UNTC și am avut norocul de a intra și am intrat destul de bine, cam printre primii. Nu mă așteptam. Nu știam pe nimeni, deci fără nicio pilă și așa mai departe”, ne-a mai povestit tânărul actor.
De altfel, primii ani lui de studenție au fost extrem de dificili și, dacă nu era prietenul lui Silviu Mircescu, cu siguranță ar mai fi trecut ceva timp până să se acomodeze cu Capitala.
„Silviu este cu doi ani mai mare ca mine. Credeam că și el terminase la Florin Zamfirescu, dar nu. Cu el m-am simțit foarte bine în facultate, chiar m-a ajutat foarte mult, dar și în afara ei, în timpul liber. Am avut așa-numita „depresie a emigrantului”, sau, mă rog, problema asta de adaptare. Când am venit la facultate, primii doi ani nu vedeam decât căminul și școala. Îmi doream foarte mult să învăț și să culeg cât mai multe informații despre actorie, ceea ce s-a și întâmplat, dar asta a venit cu un risc. Și riscul a fost că la un moment dat a intervenit oboseala. Nu știam ce e aia oboseală, dar a apărut. În plus a fost chestia asta că nu știam deloc Bucureștiul, acum 11 ani, dar mi-a luat 2 ani să mă obișnuiesc. Acum mă simt ca acasă”, ne-a mai declarat el, pentru Ego.ro
Cel care l-a ajutat să se acomodeze în Capitală a fost nimeni altul decât marele actor Florin Zamfirescu. Acesta i-a fost profesor la specializarea Arta-Actorului, dar și omul care i-a făcut pe ceilalți să-l vadă mai mult decât pe un tânăr venit dintr-un oraș mic din Vaslui.
„M-a ajutat domnul Florin Zamfirescu la un moment dat când a zis că moldovenii sunt cei mai buni, să se relaxeze lumea. Când a zis el asta eu m-am simțit protejat. Acum sunt singur, nu mai este niciun profesor pe lângă mine, trebuie să mă descurc”, ne-a mai declarat Marian cu un ușor accent.
Spune că nu i-a fost niciodată rușine cu originile lui și cu faptul că are accent moldovenesc, însă atunci când a intrat la UNATC a încercat să-l ascundă.
„În prima săptămână de facultate vorbeam cu un accent mai bun decât cei de aici. Încercam să demonstrez că pot să vorbesc mai bine decât cei născuți în București și reușeam. Acum m-am mai relaxat și dacă îmi scapă câte un accent moldovenesc nu este nicio problemă. Pe set și la teatru nu se vede”, a mai povestit amuzat Marian Olteanu pentru EGO.ro
Video: Daniel Bălan