Clorura de sodiu, cunoscută și sub denumirea de sare de masă, este un ingredient esențial pentru prepararea mâncărurilor, astfel că este dificil să găsești o casă în întreaga lume fără ea. Cu toate că toți oamenii o au în bucătărie, puțini sunt cei care știu acest truc. Iată de ce este bine să pui sare în cuptor. Așa procedează marii bucătari!
Cu toții avem sare în casele noastre. De regulă, o folosim la gătit, dar ea poate fi utilizată și în alte circumstanțe, în afară de cele culinare. Spre exemplu, sarea poate curăța aragazul sau cuptorul. Da, ai auzit bine!
Ori de câte ori, pregătim un preparat la cuptor, pe pereții acestuia se formează un strat de grăsime arsă, greu de îndepărtat cu orice tip de detergent.
Şi totuşi, sarea te poate scăpa de problemă. Tot ceea ce trebuie să faci este să pui un pumn de sare în interiorul cuptorului și să-l încălzești o temperatură de 100 de grade Celsius.
Imediat ce alimentul a devenit auriu, trebuie să oprești cuptorul. Acum, așteaptă ca acesta să se răcească, apoi îndepărtează sarea cu ajutorul unei pensule sau cu un burete.
Mai departe, șterge interiorul cuptorului cu o cârpă, înmuiată în apă și detergent de vase, și vei vedea cum sarea a absorbit toată grăsimea. Însă, dacă folosești acest truc, cuptorul tău nu va avea un miros plăcut.
Citește și De ce să pui sare în sticla de ulei. Trucul pe care puține gospodine îl cunosc, efectele sunt uimitoare!
Pentru a-ți duce treaba la bun sfârșit, este important să scapi de mirosul neplăcut. Pentru asta, vei avea nevoie de 500 de ml de oțet de vin și de 250 de grame de sare.
Amestecă foarte bine cele două ingrediente și toarnă soluția obținută într-un recipient cu pulverizator. Ulterior, pulverizează pereții cuptorului și lasă să acționeze timp de câteva minute. În final, șterge murdăria cu un burete umed. Acum, cuptorul tău va arăta ca nou!
Citește și Gospodinele istețe pun întotdeauna sare în frigider. E trucul care te va scăpa de o problemă uriașă!