Mască cu miere și lămâie. Soluția simplă și eficientă care te scapă de punctele negre. Cât timp se lasă pe față

Cum se face masca cu miere și lămâie și care sunt principalele efecte benefice.
Mască cu miere și lămâie. Soluția simplă și eficientă care te scapă de punctele negre. Cât timp se lasă pe față

Mască cu miere și lămâie, un remediu naturist cu rezultate uimitoare asupra pielii. Unele dintre ingredientele de frumusețe de top nu sunt făcute într-un laborator, ci se găsesc în natură, în plante. Aceste ingrediente naturale sunt pline de proprietăți vindecătoare și beneficii sănătoase.

Mierea și lămâia sunt ingredientele naturale populare care pot fi găsite în diverse produse de frumusețe. Acestea sunt soluția simplă și eficientă care te scapă de punctele negre, dar și de alte afecțiuni.

Principalele beneficii ale acestor două ingrediente

Mierea a fost considerată de mult timp ca un agent de luptă împotriva afecțiunilor pielii. Conform cercetărilor Bibliotecii Naționale de Medicină din SUA, mierea conține proteine, aminoacizi, vitamine, enzime și minerale. De asemenea, are proprietăți antimicrobiene care sunt esențiale în tratamentele dermatologice. Sigur este un ingredient esențial, de care ai nevoie pentru a-ți menține pielea sănătoasă și fericită. Iată câteva dintre principalele beneficii pentru ten:

Exfolierea

Mierea conține enzime naturale care pot ajuta la îndepărtarea celulelor moarte de pe piele. Acesta este unul dintre motivele pentru care mierea poate fi o alegere bună ca exfoliant natural pentru piele. De aceea, este deseori utilizată ca ingredient esențial în produsele dedicate îngrijirii feței. În plus, mulți experți în îngrijirea pielii o recomandă ca tratament de înfrumusețare, deoarece are o mulțime de avantaje.

Efect antioxidant

Sucul de lămâie conține în mod natural vitamina C, un antioxidant care poate ajuta la reducerea leziunilor pielii și a îmbătrânirii premature. În plus, are și calități astringente. Datorită nivelurilor sale ridicate de pH, lămâia poate îndepărta uleiul de pe piele și reduce inflamația. Lămâia are și efect de iluminare pentru piele. Conține acizi care au capacitatea de a lumina în mod natural pielea. De asemenea, estompează inclusiv pete de vârstă și cicatrici cauzate de acnee.

Mască cu miere și lămâie
Mierea are numeroase beneficii pentru piele

Atât lămâia cât și mierea eu o mulțime de efecte benefice dovedite asupra tenului. De aceea, folosite împreună într-o mască hrănitoare, oferă un aspect neted, strălucitor feței. Iată cum se prepară masca și cât timp se lasă pe față.

Mască cu miere și lămâie pentru a combate punctele negre

Pentru această mască vei avea nevoie de o linguriță de suc de lămâie, o linguriță de miere și o linguriță de bicarbonat de sodiu. Adaugă suc de lămâie, miere și bicarbonat de sodiu într-un castron mic și amestecă foarte bine ingredientele. Aplică amestecul pe față și ai grijă să eviți zona din jurul ochilor. Lasă masca să acționeze timp de 15 minute și îndepărteaz-o cu apă caldă.

Bicarbonatul de sodiu are proprietăți antiinflamatorii și antibacteriene. Combinat cu proprietățile exfoliante ale sucului de lămâie și cu proprietățile hidratante ale mierii, această mască ajută la combaterea problemelor cauzate de acnee.

Citește și remedii naturiste, cinci alimente anti-îmbătrânire pentru piele

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9.5 4 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *