Masca făcută în casă care îți salvează părul uscat. Ai nevoie doar de trei ingrediente, rezultatele se văd de la prima aplicare

Cât se lasă să acționeze

Scris de: Daoud Andra

30 Jul. 2024

Masca făcută în casă care îți salvează părul uscat. Ai nevoie doar de trei ingrediente, rezultatele se văd de la prima aplicare

Părul uscat și aspru reprezintă o problemă deranjantă pentru multe femei. Are numeroase cauze, iar dacă nu îngrijim corect părul, acesta începe să se rupă și să cadă. Unde mai pui că are un aspect neîngrijit, care pe multe femei le deranjează. Iată cum poți prepara o mască eficientă și hrănitoare, care hidratează și hrănește părul în profunzime!

Masca din trei ingrediente care repară părul uscat

Multe femei se confruntă cu uscarea excesivă a părului, iar această problemă poate avea cauze multiple. Vopsirile repetate, decolorarea părului, coafatul excesiv, soarele, dar și îngrijirea necorespunzătoare pot contribui la degradarea părului. Atunci când devine uscat, părul are tendința să se rupă mai ușor, pe lângă aspectul inestetic.

Pentru a rezolva problema părului uscat, ai nevoie de trei ingrediente la îndemână, din care prepari o mască 100% naturală. Mai exact, este nevoie de:

  • un avocado bine copt
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 lingură miere

Vezi și: Cum îți protejezi părul de soare vara. Trucuri de îngrijire pe timp de caniculă

Mod de preparare:

Taie avocado-ul în jumătate, îndepărtează sâmburele și scoate pulpa cu ajutorul unei linguri. Pune pulpa într-un bol și zdrobește-o bine cu o furculiță până obții o pastă fină. Adaugă cele 2 linguri de ulei de măsline peste pasta de avocado. Amestecă bine până când uleiul este complet încorporat în pastă. Adaugă o lingură de miere și continuă să amesteci până când obții o compoziție omogenă.

Cum se aplică masca și cât se lasă să acționeze

Înainte de aplicare, asigură-te că părul tău este curat și puțin umed. Poți să-l speli în prealabil cu un șampon blând și să-l tamponezi ușor cu un prosop pentru a îndepărta excesul de apă. Secționează părul în mai multe părți pentru a facilita aplicarea uniformă a măștii. Folosește degetele sau o pensulă pentru vopsit părul și aplică masca de la rădăcini până la vârfuri, asigurându-te că fiecare șuviță de păr este acoperită.

Vezi și: Când să te tunzi, în funcție de fazele lunii. Momentele favorabile pentru părul tău ca să crească mai repede

După aplicare, acoperă părul cu o cască de duș sau cu o folie de plastic și lasă masca să acționeze timp de 30-45 de minute. Acest lucru va permite ingredientelor să pătrundă adânc în structura firului de păr și să-și facă efectul. După ce a trecut timpul de acțiune, clătește bine părul cu apă călduță și spală-l cu un șampon blând pentru a îndepărta complet masca. Poți folosi și un balsam ușor, dacă simți nevoia.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Roxana Mînzatu, femeia care a obținut postul de vicepreședinte al Comisiei Europene
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *