Măsuri drastice în hotelurile din Grecia. Folosirea aerul condiționat, raționalizată

Autoritățile elene vor să limiteze și circulația mașinilor
Măsuri drastice în hotelurile din Grecia. Folosirea aerul condiționat, raționalizată

Ți-ai făcut planuri pentru Grecia în această vară? Află că autoritățile elene iau în calcul adoptarea unor măsuri incredibile care îi vor afecta în mod direct atât pe turiști cât și pe localnici. Printre ele se numără raționalizarea aerului condiționat, dar și limitarea circulației autoturismelor în anumite zile.

Măsuri drastice în hotelurile din Grecia. Aerul condiționat va fi cu porția

De la 1 iunie, Grecia a ridicat toate restricțiile generate de pandemie, iar sezonul cald se anunță unul cum nu se poate mai bun. Mulți români și-au făcut deja rezervări în insulele grecești, însă anul acesta oncediile lor vor fi mai scumpe.

Cei care își vor petrece vacanța în Grecia vor trebui să scoată bani mai mulți din buzunar atât pentru cazare, unde tarifele au fost majorate chiar și cu 25%, cât și pentru mâncare.

Însă acestea nu sunt singurele surprize de care vor avea parte turiștii care merg în Grecia. Autoritățile de la Atena au în plan să impună restricții dure de consum locuitorilor și turiștilor. Din această vară, aparatele de aer condiționat nu pot fi setate sub 25 de grade celsius în toate clădirile publice, iar măsura s-ar putea extinde și în mediul privat. Astfel, hotelurile și celelalte spații de cazare ar putea fi nevoite să pună limită la termostat, anunță autoritățile elene. Decizii similare au fost luate și în Spania sau Italia.

Oficialii erleni susțin că măsurile sunt necesare, pentru că preţul energiei a explodat, din cauza pandemiei şi a războiului.

„Cine se poate descurca cu facturi de 500-1.000 de euro? Cine poate să şi mănânce şi să plătească şi utilităţile? Nimeni. E o chestiune de viaţă sau moarte”, a spus un localnic din Grecia, scrie observatornews.ro.

De asemenea, angajații din Grecia ar putea să fie obligați să muncească mai mult de acasă, iar duminica, circulația autovehiculelor ar putea fi interzisă.

„Guvernul cheltuie peste două miliarde de dolari pentru a subvenţiona preţul energiei pentru gospodării, afaceri şi fermieri”, spune John Psaropoulos.

Războiul din Ucraina a dus la creșterea prețurilor în toate sectoarele de activitate în UE

Cauza principală a explodării prețurilor sunt sancțiunile impuse Rusiei, ca urmare a războiului din Ucraina. Limitarea importului de gaze naturale și țiței din Federația Rusă au dus la o creștere alarmantă a tarifelor, cu efect asupra tuturor mărfurilor și serviciilor.

Europa este un importator de energie esențial pentru Rusia: 50% din exporturile Moscovei de țiței și 75% din cele de gaze naturale s-au îndreptat spre statele europene în 2021, potrivit datelor Administrației Statelor Unite pentru Informații Energetice.

Sancțiunile impuse Rusiei încă de la începutul războiului au avut ca scop administrarea unei lovituri economice de proporții acestei țări de către Occident. Însă efectul ar putea fi exact invers. Conform previziunilor Bloomberg, veniturile Rusiei din vânzarea de petrol și gaz ar putea crește anul acesta cu 20% față de anul trecut, până la un total de 285 miliarde de dolari, anunță digi24.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
6 5 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *