Măsuri eficiente ca să-ți protejezi câinele sau pisica de caniculă, dacă nu ai aer condiționat în casă. Ce trebuie să faci, de fapt

Îngrijește-ți corespunzător animalul de companie pe timp de caniculă.
Măsuri eficiente ca să-ți protejezi câinele sau pisica de caniculă, dacă nu ai aer condiționat în casă. Ce trebuie să faci, de fapt

Pe perioada verii, când temperaturile ating valori insuportabile, este important să avem grijă nu doar de noi, ci și de animalele noastre de companie. Căldura excesivă le poate afecta destul de tare, de aceea este esențial să știi cum să le protejezi. Pentru cei care au aer condiționat, acest lucru nu va fi o problemă. Însă cei care nu au astfel de sisteme de răcire în casă, vor trebui să acorde ceva mai multă importanță preitenilor cu blăniță. Iată câteva măsuri eficiente ca să-ți protejezi câinele sau pisica de caniculă, dacă nu ai aer condiționat.

Măsuri eficiente ca să-ți protejezi câinele sau pisica de caniculă, dacă nu ai aer condiționat în casă

Asigură-le un loc umbros

Oferă-i animalului un loc răcoros și umbros în care să se refugieze. Asigură-te că este disponibilă o zonă cu umbră și bine ventilată, pentru a-l proteja de căldura excesivă. Poți folosi și un ventilator sau un umidificator pentru a menține aerul mai răcoros.

Citește și: Câte ore îți poți lăsa câinele singur acasă? Ce se poate întâmpla de fapt dacă depășești acest interval

Asigură hidratarea corespunzătoare

Accesul la apă proaspătă și rece trebuie să fie nelipsit. În zilele caniculare, asigură-te că vasul cu apă este mereu plin și amplasat într-un loc umbros. De asemenea, poți încerca să adaugi cuburi de gheață în bolul de apă pentru a menține lichidul mai răcoros.

Asigură-le ventilația adecvată

Deschide ferestrele în timpul serii sau nopții, când temperatura aerului este mai scăzută. Astfel, vei permite circulația aerului în locuință, oferindu-i câinelui sau pisicii un mediu mai răcoros.

Citește și: De ce se învârte câinele după coadă, de fapt. Specialiștii spun clar ce semnifică obiceiul, sigur nu te-ai fi gândit la asta

Evită plimbările în orele de vârf

În zilele foarte călduroase, evită plimbările în mijlocul zilei, când soarele este cel mai puternic. Alege orele dimineții devreme sau seara târziu, când temperatura aerului este mai blândă și asfaltul nu este încins.

Pe timp de caniculă, trage jaluzelele și fă întuneric în casă pentru a păstra răcoarea. De asemenea, evită să lași animalul să pe balcon în timpul zilei.

Periază-i blana zilnic

Perierea blănii animalului tău de companie ajută la îndepărtarea firelor de păr moarte și a excesului de blană, permițându-i să respire mai bine și să se răcorească mai ușor. Acest lucru este esențial în perioadele caniculare.

Oferă-i un pat răcoritor

Un pat umed sau un cearceaf umed așezat pe podea îi va oferi animalului o suprafață mai răcoroasă pentru a se culca.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *