Prima pagină » Articole » Medalion de cartofi cu broccoli și brânză. Preparatul perfect pentru musafirii pretențioși
Medalion de cartofi cu broccoli și brânză. Preparatul perfect pentru musafirii pretențioși
Vrei să îți impresionezi invitații cu un preparat special, dar pe care să îl pregătești rapid? Atunci poți încerca medalionul de cartofi cu broccoli și brânză
Sincer, nu sunt mare fan broccoli, dar de câte ori merg la vestitul restaurant cu specific suedez, nu ratez niciodată o porție de medalion de cartofi cu broccoli și brânză (știți voi la care restaurant mă refer).
Astfel, am încercat să reproduc acasă acest minunat preparat și a ieșit foarte gustos. Se prepară foarte simplu, în forme de brioșe, în tavă termorezistentă de budincă, în forme rotunde( dacă aveți inele din acelea metalice), cam în orice recipient pentru copt aveți.
Aceste medalioane de legume sunt delicioase servite atât ca atare cât și ca garnitură alături de orice fel de carne. Ca ingrediente se folosesc din cele obișnuite: cartofi, ouă, brânză tare și broccoli proaspăt sau congelat.
Ingrediente
450 gr broccoli congelat( o pungă mică)
6 cartofi
1 ceapă
2 ouă
300 gr brânză ( am avut Cheddar și cașcaval afumat)
Toamna aduce cu ea o explozie de arome și culori, iar dovleacul este, fără îndoială, unul dintre ingredientele vedetă ale sezonului. Cu gustul său dulce…
Toamna aduce cu sine o paletă de culori calde și bogate, dar și arome care ne îmbie simțurile și ne încălzesc sufletul. Fructele de sezon,…
Mod de preparare medalion de cartofi cu broccoli și brânză
Se spală și se fierb cartofii în coajă, până devin moi.
După ce au fiert, se lasă cartofii la răcorit pentru a-i decoji.
Într-o altă crăticioară, se pune apă cu sare la fiert. Când apa începe să fiarbă, se pune broccoli nedezghețat în prealabil. Se lasă la fiert până devine moale.
Se curăță ceapa și se toacă. Într-o tigaie se pune o lingură de ulei la încins, se pune ceapa la călit.
După ce se decojesc cartofii se pun într-un bol încăpător, împreună cu buchețelele de broccoli și se zdrobesc grosier cu paleta pentru piure.
Peste compoziția de cartofi cu broccoli, se adaugă ceapa călită, ouăle și brânza rasă. Se amestecă bine, se gustă de sare și piper.
Se încinge cuptorul la 200 de grade.
Pe o tavă se așterne hârtie de copt, se pun inelele metalice de patiserie. Cu o lingură se umple fiecare inel cu compoziția de cartofi și broccoli.
Se dau la cuptor pentru 30 de minute.
Noi am servit aceste medalioane cu sos de smântână alături de o porție de somon la grătar
Broccoli este una din plantele minune recomandate de nutriționiști. Benefic pentru copii dar și pentru cei ce vor să slăbească. Broccoli conține antioxidanți
vitamina C, acid folic, calciu, zinc, potasiu.
Se recomandă consumul de broccoli gătit la abur, fiert, sote sau crud, cel puțin de trei ori pe săptămână. Hai să vedem ce moduri de a găti broccoli mai sunt:
supa crema de broccoli
sosuri de smântână cu broccoli pentru paste
delicioasele smoothie în combinație cu alte legume, fructe și lapte de cocos
Cum se depozitează broccoli proaspăt?
Un broccoli proaspăt, de calitate, are culoarea verde închis spre albastru, cu mugurii complet închiși.
Se păstrează în frigider sau într-un loc răcoros, la temperatura de până la 6 grade C.
Nu cumpărați broccoli care are mugurii îngălbeniți, buchețelele ofilite sau cu pete și semne de descompunere.