Medalion de cartofi cu broccoli și brânză. Preparatul perfect pentru musafirii pretențioși

Vrei să îți impresionezi invitații cu un preparat special, dar pe care să îl pregătești rapid? Atunci poți încerca medalionul de cartofi cu broccoli și brânză

Scris de: Oana Matei

12 Jul. 2022

Medalion de cartofi cu broccoli și brânză. Preparatul perfect pentru musafirii pretențioși

Sincer, nu sunt mare fan broccoli, dar de câte ori merg la vestitul restaurant cu specific suedez, nu ratez niciodată o porție de medalion de cartofi cu broccoli și brânză (știți voi la care restaurant mă refer).

Medalion de cartofi cu broccoli și brânză

Astfel, am încercat să reproduc acasă acest minunat preparat și a ieșit foarte gustos. Se prepară foarte simplu, în forme de brioșe, în tavă termorezistentă de budincă, în forme rotunde( dacă aveți inele din acelea metalice), cam în orice recipient pentru copt aveți.

Aceste medalioane de legume sunt delicioase servite atât ca atare cât și ca garnitură alături de orice fel de carne. Ca ingrediente se folosesc din cele obișnuite: cartofi, ouă, brânză tare și broccoli proaspăt sau congelat.

Ingrediente

  • 450 gr broccoli congelat( o pungă mică)
  • 6 cartofi
  • 1 ceapă
  • 2 ouă
  • 300 gr brânză ( am avut Cheddar și cașcaval afumat)
  • sare, piper
Medalion de cartofi cu broccoli și brânză
Ingrediente medalion de cartofi cu broccoli și brânză

Mod de preparare medalion de cartofi cu broccoli și brânză

  • Se spală și se fierb cartofii în coajă, până devin moi.
  • După ce au fiert, se lasă cartofii la răcorit pentru a-i decoji.
  • Într-o altă crăticioară, se pune apă cu sare la fiert. Când apa începe să fiarbă, se pune broccoli nedezghețat în prealabil. Se lasă la fiert până devine moale.
  • Se curăță ceapa și se toacă. Într-o tigaie se pune o lingură de ulei la încins, se pune ceapa la călit.
  • După ce se decojesc cartofii se pun într-un bol încăpător, împreună cu buchețelele de broccoli și se zdrobesc grosier cu paleta pentru piure.
  • Peste compoziția de cartofi cu broccoli, se adaugă ceapa călită, ouăle și brânza rasă. Se amestecă bine, se gustă de sare și piper.
  • Se încinge cuptorul la 200 de grade.
  • Pe o tavă se așterne hârtie de copt, se pun inelele metalice de patiserie. Cu o lingură se umple fiecare inel cu compoziția de cartofi și broccoli.
  • Se dau la cuptor pentru 30 de minute.
  • Noi am servit aceste medalioane cu sos de smântână alături de o porție de somon la grătar

Citește și rețeta de Pulpă de vițel în lapte cu garnitură de cartofi noi și morcovi

Câteva idei despre ce poți găti cu broccoli

Broccoli este una din plantele minune recomandate de nutriționiști. Benefic pentru copii dar și pentru cei ce vor să slăbească. Broccoli conține antioxidanți
vitamina C, acid folic, calciu, zinc, potasiu.

Se recomandă consumul de broccoli gătit la abur, fiert, sote sau crud, cel puțin de trei ori pe săptămână. Hai să vedem ce moduri de a găti broccoli mai sunt:

  • supa crema de broccoli
  • sosuri de smântână cu broccoli pentru paste
  • delicioasele smoothie în combinație cu alte legume, fructe și lapte de cocos

Cum se depozitează broccoli proaspăt?

  • Un broccoli proaspăt, de calitate, are culoarea verde închis spre albastru, cu mugurii complet închiși.
  • Se păstrează în frigider sau într-un loc răcoros, la temperatura de până la 6 grade C.
  • Nu cumpărați broccoli care are mugurii îngălbeniți, buchețelele ofilite sau cu pete și semne de descompunere.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9.8 5 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *