Medicamentul banal pe care să-l pui în apa florilor. Așa vor rezista mai mult în vază

Pastila care este de mare ajutor
Medicamentul banal pe care să-l pui în apa florilor. Așa vor rezista mai mult în vază

O vază de flori are capacitatea de a schimba radical întregul aspect al unei încăperi. Ele aduc culoare și frumusețe, dar și un parfum plăcut. Problema este că, din moment ce nu au rădăcini, în curând vor începe să se ofilească în vază. Din fericire însă, cu ajutorul unui medicament banal, florile tale preferate vor rezista mult mai mult. Iată despre ce pastilă este vorba. Cu siguranță o ai și tu chiar acum acasă!

Medicamentul banal care prelungește viața florilor din vază

Roșii, galbene, albastre sau roz, cu toții le iubim și ne dorim să le avem tot timpul în casă. Indiferent de culoarea lor, florile oferă un aspect plăcut camerei în care sunt așezate.

Ele schimbă total atmosfera din casă, mai ales dacă sunt înflorite și parfumate. Cu adevărat trist este, însă, că frumusețea lor nu durează mult. De aceea, multe persoane caută pe internet metode pentru a prelungi viața plantelor din vază.

Nu te mai chinui să încerci tot felul de variante! Iată un truc ce se va dovedi cu siguranță extrem de util și îți va permite să te bucuri de florile tale pentru mai mult timp.

Ai nevoie doar de o singură aspirină. Tot ceea ce trebuie să faci este să adaugi medicamentul în apă călduță, să-l dizolvi, apoi să-l adaugi în apa plantelor.

Totodată, pentru rezultate mai bune este obligatoriu să repeți procesul la fiecare 2-3 zile, înlocuind apa și adăugând o nouă aspirină în vaza florilor.

Citește și Locul în care nu trebuie să ții niciodată mușcatele. E interzis să faci asta cu florile tale!

Cum sa prelungesti viata florilor
Cum sa prelungesti viata florilor

De ce este bun acest medicament pentru florile tale?

Pentru a răspunde la această întrebare, trebuie să cunoaștem mai multe aspecte legate de plante. Potrivit experților, ele se hrănesc cu apă și substanțe nutritive prin vasele conductoare din tulpină.

Odată ce tulpina le este tăiată, ușor-ușor aceste vase încep să se închidă, împiedicând absorbția adecvată a apei și nutrienților. În cele din urmă, acest proces conduce la ofilirea prematură a florilor.

Însă, aspirina le poate prelungi viața datoriă acidului acetilsalicilic. Această substanță are proprietăți care pot împiedica închiderea vaselor conductoare.

În momentul în care aspirina este dizolvată în apă și este adăugată în vazele de flori, aceasta acționează ca un agent antiînchidere, menținând vasele deschise și permisând fluxul continuu de apă și substanțe nutritive către florile tăiate, potrivit realitatea.net.

Citește și De ce să pui drojdie în ghiveciul cu flori. Metoda uluitoare pe care o vei folosi mereu!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
4.5 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *