Este doliu în lumea sportului românesc, după ce baschetbalista Alessia Maria Raiciu a murit chiar în ziua în care împlinea vârsta de 18 ani. Medicii legiști au încheiat autopsia pentru a stabili care a fost cauza morții adolescentei.
Alessia Raiciu a fost găsită fără suflare în propria casă, în dimineața zilei în care ar fi împlinit vârsta majoratului. Potrivit medicilor, tânăra ar fi murit în somn. Familia spune că nu avea probleme de sănătate care să îi pună viața în pericol.
Medicii legiști susțin că în asemenea situații, cum este și cazul Alessiei Raiciu, inimile tinerilor se opresc brusc, iar autopsia nu poate să lămurească exact care este cauza decesului. Afecțiunea aceasta este cunoscută ca “sindromul morții subite”.
Alessia Raiciu, despre care Federația Română de Baschet a spus că a fost „una dintre cele mai talentate sportive ale generației 2004”, a murit duminică dimineață. Federația Română de Baschet a postat un mesaj de adio.
„Zborul unei baschetbaliste de reală perspectivă a fost curmat mult prea devreme…
Una dintre cele mai talentate sportive ale generației 2004 nu mai este printre noi. Alessia Maria Raiciu a decedat chiar în ziua în care împlinea 18 ani.
Tânăra câștigase numeroase medalii la campionatele naționale juvenile alături de CS Olimpia București și bifase prezențe și în Liga Națională de Baschet Feminin, alături de Agronomia București.
Federația Română de Baschet transmite sincere condoleanțe familiei îndurerate!
Odihnește-te în pace, Alessia!”, se arată în postarea de pe pagina de Facebook.
Toți cei care au cunoscut-o pe Alessia Raiciu sunt în stare de șoc. Nimeni nu înțelege cum s-a putut întâmpla o asemenea tragedie. Potrivit specialiștilor, sindromul morții subite provoacă decesul a 210 000 de tineri în fiecare an. Acest fenomen afectează persoanele de până la 40 de ani. Medicul Tudor Ciuhodaru a explicat de ce acest fenomen este de trei ori mai întâlnit la tinerii sportivi decât la cei sedentari.
„Paradoxal, morțile subite la sportivi sunt de 3 ori mai numeroase decât la tinerii sedentari. Și, deși sportul ar trebui să reprezinte un factor de protecție pentru sănătate, numărul de cazuri înregistrate în rândul sportivilor este mult mai mare. Iar principala cauză sunt aceste tulburări de ritm, fie că vorbim despre fibrilație ventriculară, fie că vorbim despre tahicardie ventriculară”, a explicat Tudor Ciuhodaru, potrivit evz.ro.
SMS – Sindromul morții subite? Băi, mincinoșilor, de când a apărut acest sindrom la tineri? Nu cumva, la scurt, chiar foarte scurt timp de la marea vaccinare mondială?