Medicul care l-a operat pe Florin Piersic face primele declarații: “Stimulatoarele cardiace nu pot face așa ceva”. Cum se simte actorul

Iată ce a transmis specialistul!

Medicul care l-a operat pe Florin Piersic în ziua de Paște a oferit primele declarații. Actorul a ajuns la Institutul Inimii din Cluj Napoca, după ce infecția de la genunchi i se răspândise în tot corpul, afectându-i inclusiv inima. Ce a declarat specialistul și în ce stare se află maestrul? Află toate detaliile din rândurile de mai jos!

Primele declaraţii ale medicului care l-a operat pe Florin Piersic în ziua de Paște

Anul acesta, Florin Piersic, în vârstă de 88 de ani, a petrecut sărbătorile pascale în spital. Actorul a ajuns pe mâinile medicilor de la Spitalul Militar Cluj-Napoca la finalul lunii trecute, după ce s-a simțit rău.

Atunci, el a suferit o intervenție chirurgicală la genunchi, dar infecția i s-a răspândit în tot corpul, ajungând chiar și la inimă. Ulterior, actorul a ajuns la Institutul Inimii ”Niculae Stăncioiu” din Cluj-Napoca, unde a fost operat din nou.

”Singurele sunt stimulatoarele cardiace”


Florin Piersic a suferit ce-a de-a doua intervenție chiar în ziua de Paște, iar fanii săi au fost cu gândul la el. Acum, medicul de la Institutul Inimii din Cluj-Napoca a vorbit despre starea maestrului, dar și despre dispozitivele cardiace implantabile.

El a precizat că acestea sunt de două categorii. Unele sunt stimulatoare cardiace, care sunt utilizate în cazul în care inima prezintă o frecvență cardiacă lentă. Acestea funcționează prin furnizarea unei frecvențe cardiace adecvate în situațiile în care inima bate încet.

”În situația în care inima bate repede, în tahiaritmii, avem vreo cinci clase de medicamente antiaritmice care pot interveni și pot reduce frecvența cardiacă sau restabili ritmul cardiac.

În situațiile în care inima bate rar, nu există medicamente de cură îndelungată care să facă din nou ca frecvența cardiacă să crească, singurele sunt stimulatoarele cardiace. Deci asta este meseria unui stimulator cardiac, să nu lase inima să evolueze cu o frecvență joasă.

Alături de stimulatoarele cardiace, cea de-a doua mare categorie de dispozitive cardiace electronice implantabile sunt defibrilatoarele, care fac tot oficiul unui stimulator cardiac supraveghind în permanență ritmul cardiac, au și capacitatea de a da șoc electric, de fapt sarcina primordială a unui defibrilator, de a opri o tahiartimie severă, amenințătoare de viață.

Stimulatoarele cardiace nu pot face așa ceva, dar ele fac foarte mult, la urma urmei, faptul că țin omul în viață, impunând o frecvență cardiacă optimă.

Implantarea aparatelor convenționale presupune introducerea în inimă a una, două sau trei sonde, sonde care sunt niște sârmulițe performante, izolate, cu o tehnologie deosebită la bază. Și care se introduc prin sistemul venos, adică prin vene, în inimă poziționate sub control radiologic. De regulă se implantează în regiunea subclaviculară stângă”, a declarat Horia Roșianu, potrivit romaniatv.net.

Citește și Anunțul făcut de Spitalul Militar din Cluj-Napoca despre starea de sănătate a lui Florin Piersic: ”Nu a contractat nicio infecție nosocomială”!

Cum se simte acum Florin Piersic

După cele două operații, Florin Piersic se simte bine, dar se află încă sub supravegherea medicilor de la Institutul Inimii din Cluj-Napoca. Specialiștii sunt optimiști în privința recuperării actorului.

Maestrul știe că admiratorii săi sunt îngrijorați, motiv pentru care le-a transmis joi, 2 mai, un mesaj. ”Sunt bine, asta e cel mai important. Bine, în sensul în care… adică sunt sănătos și dumneavoastră vă doresc la fel”, a transmis Florin Piersic, potrivit Realitatea Plus.

Citește și Cum se simte Florin Piersic, la 88 de ani, după ce a fost operat. Familia a cerut discreție!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *