Mercedes-Benz Bucharest Fashion Week 2024 – un capitol important în istoria modei românești

Mercedes-Benz Bucharest Fashion Week 2024 – un capitol important în istoria modei românești

Mercedes-Benz Bucharest Fashion Week 2024, un eveniment de o importanță capitală pentru moda românească, marchează începutul unei noi ere, sub coordonarea fondatorilor, Roxana Voloșeniuc și Mario Antico. Evenimentul a însemnat o amplă conexiune între designeri, cumpărători, presă, mass-media și universitari, cu scopul precis de a susține și promova moda din România și regiune. Vă reamintim că Ego.ro a fost partener media al evenimentului.

Prin Mercedes-Benz Bucharest Fashion Week 2024, România repusă pe harta mondială a modei

Mercedes-Benz Bucharest Fashion Week 2024 a reprezentat o oportunitate incredibilă pentru designerii români și invitați din Ucraina, Georgia și Italia de a se afla în vizorul celor mai relevanți cumpărători internaționali, dar și al stiliștilor, influencerilor și fotografilor invitați din patru țări. 

“Sunt extrem de fericită că Mercedes-Benz Bucharest Fashion Week a demonstrat că ‘Made in Romania’ a căpătat o și mai mare relevanță pe scena globală. Când podiumul devine o punte între București și restul lumii, știi că asişti la ceva cu adevărat important” declară Roxana Voloșeniuc, Co-Fondator Mercedes-Benz Bucharest Fashion Week.

“Am fost plăcut impresionat de aprecierile partenerilor de la Camera Nazionale della Moda Italiana asupra acestei prime ediții și a unei organizări impecabile. Toți invitații internaționali și-au exprimat dorința de a participa și anul viitor. Vom investi în continuare în acest proiect pentru o viitoare ediție și mai de succes” adaugă Mario Antico, Co-fondator Mercedes-Benz Bucharest Fashion Week.

Una dintre scenele principale, Sala Tronului din Palatul Regal, a fost și spațiul de desfășurare pentru câteva dintre cele mai importante defilări de modă din cadrul evenimentului. 

Designeri și evenimente importante, la Mercedes-Benz Bucharest Fashion Week

Carmen Secăreanu, a prezentat o colecție nostalgică dar foarte actuală, care include elemente noi, dar și piese mai vechi, reciclate, realizate în același spirit profund intelectual & artsy care a consacrat-o. Dimensiunea cinematografică a colecției este punctată de jocul liric, diafan al materialelor folosite, organza fiind un aliat principal al designerului. 

Unul dintre cei mai în vogă designeri din Ucraina, Litkovska, a surprins printr-o colecție de o maturitate incredibilă – piesele-cheie din colecțiile Litkovska, precum rochiile midi austere, cu suprapuneri, piesele reconstruite din denim, blazerele cu o identitate precisă, inconfundabilă și cămășile albe, mereu adaptate, au defilat alături de elemente noi – trenciurile din materiale tehnologice, ansamblurile cu elemente decorative și sculpturale aplicate.

Colecții și brand-uri românești

Brand-ul românesc de knitwear, Ami Amalia, a surprins printr-o colecție proaspătă, vibrantă, cu piese în tonuri explozive și cu un styling impecabil – ansamblurile animal print, tușele retro, eșarfele tricotate purtate pe cap, ce însoțeau fiecare ținută, dar și piesele atipice, precum tunicile 60’s sau rochiile lungi, cu motive abstracte, probează faptul că și o colecție realizată integral din piese tricotate poate marca o declarație importantă de modă. 

Andreea Bădală propune în colecția Murmur, pe lângă piesele deja apreciate de clientele brandului, și câteva alternative fresh pentru zi, ce pot fi ușor convertite în ținute pentru cocktail sau seară – ansambluri din stofă fină de lână, rochii structurate și piese care, în permanență, celebrează corpul feminin, departe de clișee, măsuri ideale sau constrângeri de orice altă natură.

Rhea Costa propune combinații cromatice desăvârșite, puse în evidență și de accesorizarea subtilă, dar esențială, cum ar fi detaliile din cristale. Styling-ul a adus în atenția publicului o serie de ținute clasice reinterpretate, ideale pentru evenimentele importante, petrecerile de sezon, dar care pot fi cu ușurință integrate în orice alt context. 

Un alt brand românesc, Nissa, care a avut un private stage la Sala de Marmură din incinta Casei Presei Libere, a surprins prin casting-ul impecabil și echilibrat, dar și prin prezența influencerului de modă, Leonie Hanne. Prezentarea Nissa este un omagiu adus feminității, sexualității, dar și spiritului liber – piese extrem de puternice cu accent pe linia corpului, rochii statement pentru seară, cape spectaculoase și materiale la fel de senzuale, precum jerseul, taftaua. 

Noi tendințe în modă

Show-ul Almaz a fost un imens succes de casă – beneficiind de o locație impresionantă, galeria Nicodim, firul narativ al colecției, care a îmbinat elemente noir, dramatice, cu influențe actuale, inspirate din tot ce e mai cool în modă în acest moment, propune o viziune clară – femeia Almaz este puternică, dar și sensibilă, gotică, dar și romantică. Paltoanele lungi, ample, cizmele-mușchetar, rochiile ce surprind noul val sexy, ansamblurile cu transparențe punk-glam, sacourile masculine reinterpretate – toate fac parte din arsenalul de seducție Almaz. 

Manuri a adus în prim plan rochia – din jerse, din dantelă, din mătase, rochia ca element principal într-o garderobă eternă și versatilă, ca simbol al feminității explozive și al spiritului actual al modei. Propunerile Manuri surprind nevoia femeii contemporane de libertate, asta se traduce și prin absența bijuteriilor sau a elementelor inutile – rochia poate vorbi, indiferent de momentul zilei, de starea de spirit a unei persoane, de intențiile legate de modă, de spiritul creativ, lăsând infinite oportunități de styling. 

Artă, modă și tendințe actuale

Cristina Săvulescu a ales să-și prezinte colecția printr-o instalație interactivă numită Talk with a stranger, dorind să pună accent pe legătura strânsă între artă și modă și a făcut astfel încât să-i poți admira noua colecție într-un cadru diferit și provocator. 

Minimalismul cu accente dark-punk s-a remarcat în colecția Gudu cu piesele care se pot constitui în acele piese esențiale, de care are nevoie orice garderobă respectabilă – fusta maxi cu un tipar impecabil, topul alb, asimetric, din tafta de mătase, sau trenciul cu un volum generos. 

Showul Romeo Gigli s-a remarcat printr-un mix incredibil de rafinat de texturi – pânză groasă de in cu mătase, tafta cu postav, lână cu cele mai fine țesături – absolut toate piesele reușesc să se încadreze în galeria pieselor clasice, esențiale, dar sunt incredibil de noi, de moderne, de fresh – imprimeurile cu dungi, detaliile din denim, trencurile din muselină cu aplicații delicate sau topurile cu volane spectaculoase au făcut deliciul asistenței. 

George Keburia a surprins printr-un soi de odisee pop, din care nu au lipsit elementele specifice culturii Camp – detalii exagerate, aplicații incandescente de cristale, culori vibrante și materiale extrem de flashy – tafta de mătase în nuanțe electrice sau dantelă. Pălăriile de inspirație napoleoniană, tricourile cu mesaje funny, perlele, rochiile din bancnote & proporțiile exagerate au transformat show-ul Keburia într-un adevărat tur de forță. 

Mercedes-Benz Bucharest Fashion Week, un eveniment cu locații deosebite

Universul delicat imaginat de Katea Gri surprinde prin cele mai suave rochii ce urmăresc linia corpului și prin decupajele extrem de sensibile, cu forme organice. Fără să facă abuz de accesorii, colecția se concentrează pe eternul feminin – eleganța atemporală a rochiilor, blazerele cu linii precise, trenele minimaliste și cromatica controlată vorbesc despre mesajul clar pe care Katea Gri a vrut să îl transmită – feminitatea este o stare de spirit! 

Show-ul Ermano Scervino, care a vut loc la Reședința Ambasadorului Italiei la București, a adus pe scenă absolut toate elementele specifice casei de lux – tricotajele sofisticate, materialele luxoase mixate în cele mai neașteptate combinații, piesele fabuloase din shearling sau piele velur, rochiile cu inserții din dantelă și costumele cu linii impecabile, deja o marcă a casei. 

Designerul Elena Reva a prezentat rochii delicate cu transparențe diafane, ansambluri din mătase în tonuri de bronz, blazerele cu forme fluide, delicate, ce pot fi purtate atât ziua, cu denim, dar și seara cu cele mai sexy sandale cu toc, topuri ce dezvelesc linia umerilor – toate se pot constitui într-un soi de capsulă ce cuprinde esența modernității, dar și a feminității contemporane.

Susținerea evenimentului 

Sponsor titular Mercedes-Benz

Parteneri instituționali: Camera Nazionale della Moda Italiana, Ambasada Italiei, Italian Trade Agency, Primăria Capitalei/ARCUB, Institutul Italian de Cultură in București, Confindustria, Ambasada Moldovei, Ambasada Ucrainei, Ambasada Georgiei. 

Parteneri academici: UNArte, NABA, UAD.

Partener de sustenabilitate Auchan

Parteneri principali: Banca Transilvania, Fashion Days, Raffaello, glo, Băneasa Shopping City, Filorga, Glow Healthy, Isdin. 

Parteneri: NN, Peroni, Pepsi, Vodafone, adidas, Schwarzkopf Professional, PUPA Milano, Wizz Air, Anastasia Beverly Hills, Endorphin Lab, Terminal of Fashion, Evian, Martini, Euromedia, Carpet & More, Divani & Sofa, Bucharest Airports, Media Trust. 

Official Knowledge Partner: Ernst&Young.

Despre Mercedes-Benz Bucharest Fashion Week

Bucharest Fashion Week este primul eveniment de modă internațional din România, dedicat promovării designerilor locali și transformării „Made in Romania” într-o etichetă apreciată internațional. Acest eveniment extraordinar reunește creatorii de modă, potențialii clienți, profesioniștii din industrie și pasionații de modă pentru a sărbători arta modei și a favoriza networking-ul la nivel global. Bucharest Fashion Week 2024 va avea loc pe 15 și 18 octombrie 2024, în locații emblematice din centrul Bucureștiului, România.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *