Mesaje de Sfânta Ecaterina 2022. Pe data de 25 noiembrie, creștinii ortodocși o prăznuiesc pe Sfânta Ecaterina, prilej cu care peste 300.000 de români își vor sărbători ziua onomastică. Dacă vrei să trimiți celor dragi urări și felicitari de ziua lor de nume și te afli în pană de idei, te poți inspira din mesajele de mai jos.
Potrivit datelor oficiale, peste 355.000 de români poartă numele Sfintei Ecaterina sau derivatele acestuia. Astfel, 152.390 de femei şi 203.217 bărbaţi își vor sărbători ziua onomastică pe data de 25 noiembrie.
Cele mai întâlnite prenume feminine sunt Ecaterina și Cătălina – 64.261, în timp ce la bărbaţi, cele mai multe persoane poartă prenumele derivat Cătălin.
Derivatele numelui Ecaterina:
Atât la zilele de naștere, cât și la cele onomastice este important să le trimiți celor dragi mesaje de felicitare. Dar știm că nu este mereu ușor să exprimi în cuvinte gândurile și sentimentele pentru cei apropiați, așa că ți-am pregătit o listă cu mesaje speciale de felicitare pe care le poți trimite celor care își sărbătoresc ziua numelui de Sfânta Ecaterina.
Deoarece suntem în Postul Crăciunului, de Sfânta Ecaterina nu este bine să mâncăm de dulce. Această sărbătoare este marcată în calendarul ortodox cu cruce neagră.
Sfânta Muceniță Ecaterina a trăit în secolul al IV-lea, în timpul împăratului Maximian. Ea a fost fiica principelui Consta și a avut parte de o educație aleasă. Cunoștea foarte bine limbile gracă și latină. De asemenea, avea cunoștințe temeinice de oratorie și astronomie.
Sfânta Muceniță Ecaterina a avut două viziuni: în prima o vede pe Maica Domnului cu pruncul Iisus în brațe. Din cauza faptului că nu era creștină, nu reușește să vadă fața Mântuitorului, descoperindu-și astfel deșertăciune cunoștințelor sale. Moment în care decide să primească Sfântul Botez.
În a doua viziune i se arată Mântuitorul Iisus Hristos, care îi dăruiește un inel de logodnă și îi spune: „Iată, astăzi de primesc pe tine mireasă Mie nestricată și veșnică, deci să păzești tocmeala aceasta cu dinadinsul și să nu mai primești nicidecum alt mire pământesc”.
Când s-a trezit, Ecaterina rămâne uimită de faptul că pe degetul său chiar se afla un inel de logodnă. Din acel moment, viața ei se schimbă radical. Începe să condamne obiceiurile și culturile păgâne și îi confruntă în discursuri publice pe marii înțelepți ai vremii, reușind chiar să îi aducă la adevărata credință.
Pentru lupta sa împotriva cinstirii zeilor, Sfintei Mucenițe i s-a tăiat capul. Potrivit tradiției, în urma decapitării nu a curs sânge, ci lapte. Îngerii au dus trupul Sfintei Ecaterina în Muntele sinai, în locul în care Moiese văzuse Rugul Aprins. Acolo s-a ridicat o monăstire care îi poartă hramul.
O părticică din moaștele Sfintei Ecaterina se află la Biserica Colțea din București.