Mesaje de Sfântul Luca. Cele mai frumoase urări și felicitări de trimis sărbătoriților pe 18 octombrie

Ce mesaje să le transmiți sărbătoriților de pe 18 octombrie
Mesaje de Sfântul Luca. Cele mai frumoase urări și felicitări de trimis sărbătoriților pe 18 octombrie

Este sărbătoare importantă pentru creștinii ortodocși pe data de 18 octombrie. Atunci este prăznuit Sfântul Luca. Grec la origine, Sfântul Evanghelist Luca devenise medic, iar viața lui s-a schimbat de când l-a cunoscut pe Mântuitor la Ierusalim. A devenit astfel unul dintre cei mai iubiți Apostoli. Ce mesaje se trimit de Sfântul Luca, pe 18 octombrie.

Sfântul Luca. A scris o Evanghelie și Cartea Faptelor Apostolilor

Atunci când l-a auzit pe Iisus Hristos vorbind și a înțeles învățăturile Sale, Sfântul Luca și-a dat seama că menirea lui este să îl cunoască pe adevăratul Dumnezeu și să-i învețe și pe alții cum să-L afle. Împreună cu Sfântul Apostol Cleopa, el L-a văzut pe Domnul înviat pe drumul către Emaus.

Sfântul Luca a scris o Evanghelie și cartea Faptele Apostolilor, adresate dregătorului Teofil. Evanghelia conține 33 de parabole. După martiriul Sfântului Apostol Pavel, Sfântul Luca a predicat Evanghelia în Italia, Dalmația, Macedonia și Grecia.

Sfântul Luca a trecut la cele veșnice la 80 de ani. Niște păgâni l-au spânzurat de un măslin în cetatea Tebei din Boetia. Potrivit religiei, pe locul în care a fost înmormântat a plouat cu apă limpede și înmiresmată. Această apă îi tămăduia pe cei care sufereau de boli de ochi. Peste ani, moaștele Sfântului Luca au fost aduse la Constantinopol, în Biserica Sfinților Apostoli și mutate apoi, în 1177, în Italia la Padua, potrivit adevarul.ro.

Mesaje de Sfântul Luca. Cele mai frumoase urări și felicitări de trimis sărbătoriților pe 18 octombrie

Sunt foarte multe persoane din România care poartă numele Sfântului Luca. Iată mai jos câteva mesaje speciale pe care să le trimiți pe 18 octombrie, de ziua lor.

  • La mulți ani, Luca! Sfântul pe care îl reprezinți să te călăuzească mereu, să-ți dea un munte de sănătate, o mare de iubire și un ocean de fericire.
  • De ziua ce-ți surâde-n prag / Și-i porți frumosul nume, / Eu îți doresc tot ce-i mai drag / Și mai frumos pe lume! / La mulți ani, Luca!
  • Luca, de ziua numelui tău și în orice altă zi îți urez să ai parte de momente speciale, cu bucurii și să rămâi cu multe amintiri frumoase. Să ai o zi de nume excelentă!
  • La Mulți Ani de Sfântul Luca! Cele mai sincere urări și cele mai frumoase gânduri pentru o zi minunată și o viață plină de împliniri!
  • Sfântul al cărui nume îl porți să îți călăuzească pașii, să îți aducă bucurie în suflet și să fie întotdeauna cu tine. La mulți ani, Luca!
  • Urări calde și un sincer La mulți ani de ziua numelui! Sfântul al cărui nume îl porți să te aibă în pază. Îți doresc tot binele din lume!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *