Mesaje pentru Sfântul Ion 2024. Cum spui ”La mulți ani” în cele mai frumoase urări

Ce nume se sărbătoresc pe 7 ianuarie

Scris de: Daoud Andra

07 Jan. 2024

Mesaje pentru Sfântul Ion 2024. Cum spui ”La mulți ani” în cele mai frumoase urări

În fiecare an, pe data de 7 ianuarie, românii sărbătoresc Soborul Sfântului Ioan Botezătorul. Este una dintre cele mai importante sărbători pentru creștinii ortodocși, dar și prilej de bucurie pentru cei care își sărbătoresc ziua onomastică. Iată câteva idei de mesaje pentru Sfântul Ion 2024, pe care să le trimiți sărbătoriților zilei!

Ce nume se sărbătoresc de Sfântul Ion

Ziua de 7 ianuarie este prilej de sărbătoare pentru aproximativ două milioane de români. Potrivit datelor de la Evidența Populației, peste 1,3 milioane de bărbați și 650.000 de femei poartă numele Ion, Ioana sau derivate de la acestea. Este unul dintre cele mai comune prenume din România, folosit din generație în generație, cu diverse forme.

Citește și: Rugăciune puternică pentru Sfântul Ioan Botezătorul. Alină suferința, dacă o rostești în aceste zile

Prenumele vine de la Ioan, Prorocul care L-a botezat pe Mântuitor în Râul Iordan și care a pregătit venirea Sa pe pământ. Numele provine din limba ebraică și înseamnă ”Dumnezeu a avut milă”, amintind de dragostea și milostenia Domnului pentru credincioși.

Pe 7 ianuarie, așadar, le spunem ”La mulți ani” celor care poartă numele Ion, Ioan, Ioana, dar și derivate de la acestea, precum: Ionuț, Ionică, Ioachim, Ioanid, Ionel, Nelu, Ianos, Ionela, Ionelia, Nela, Neluța, Jana, Oana. Sărbătoriților zilei le poți trimite mesaje de suflet sau unele amuzante și le poți face urări originale, pentru a le arăta că te-ai gândit la ei.

Mesaje pentru Sfântul Ion 2024

  • ”Ziua onomastică să îți aducă liniște, bunătate, fericire și un an nou plin de succese și împliniri! La mulți ani, Ioane!”
  • ”Sfântul al cărui nume îl porți să te ocrotească la fiecare pas și să îți lumineze calea către cele mai mari bucurii. Să fii binecuvântat și protejat în fiecare zi, la mulți ani!”

Citește și: Calendar creștin ortodox ianuarie 2024. Ce sărbători importante sunt în prima lună din an

  • ”În această zi specială, toate gândurile mele bune merg către tine. La mulți ani cu sănătate și împliniri!”
  • ”Un gând bun și-o sărutare, azi, la ceas de-aniversare, Sfântul Ioan să te-ocrotească, visele să ți se-mplinească! La mulți ani!”
  • ”Cu ocazia zilei de nume, toate gândurile mele bune se îndreaptă în direcția ta. Să fii sănătos și să ai parte de cea mai frumoasă zi!”
  • ”Fie ca sfântul pe care părinții ți l-au ales drept protector să te binecuvânteze și să îți călăuzească fiecare pas! La mulți ani minunați, Ioana!”
  • ”De ziua ta, îți doresc tot binele din lume! Anul acesta să îți aducă tot ce ți-ai dorit și încă ceva în plus!”
  • ”La mulți ani și fie ca toate dorințele pe care le ai să devină realitate! Sfântul de la care ai împrumutat numele să te binecuvânteze și să îți aducă numai motive să zâmbești!”

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Motivul pentru care Diana Munteanu este singură, la 45 de ani
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *