Mesajul Sabrinei Voinea pentru Nadia Comăneci, imediat ce a ajuns în România. Dezamăgirea sportivei încă i se citește în glas

Mesajul Sabrinei Voinea pentru Nadia Comăneci, imediat ce a ajuns în România. Dezamăgirea sportivei încă i se citește în glas

Gimnasta Sabrina Voinea, unul dintre cele mai promițătoare nume ale delegației României la Jocurile Olimpice de Vară de la Paris 2024, se află în centrul unei controverse majore după ce a fost depunctată la finala de gimnastică pe aparate, pierzând astfel medalia de bronz.

Sabrina Voinea contestă decizia arbitrilor de la Jocurile Olimpice

La revenirea în România, pe 7 august, Sabrina a declarat că își dorește ca dreptatea să fie restabilită, iar contestația sa, înaintată Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, să îi aducă înapoi medalia meritată.

În finala pe aparate, Sabrina Voinea a executat un exercițiu de mare dificultate și acuratețe, pentru care a fost inițial evaluată cu un punctaj de 13,800.

Cu toate acestea, după o revizuire a arbitrilor, nota finală a fost scăzută la 13,700, plasând-o pe sportiva română pe locul 5. Pe locul 3, la doar câteva sutimi distanță, a urcat gimnasta americană Jordan Chiles, cu un punctaj de 13,766.

Depunctarea a fost motivată de o presupusă ieșire a Sabrinei din suprafața de concurs, o decizie care a stârnit controverse și nemulțumiri atât în rândul delegației române, cât și al fanilor gimnastei.

Reprezentanții României au susținut ferm că penalizarea este nedreaptă, afirmând că imaginile video demonstrează că Voinea nu a părăsit covorul, și au decis să facă o contestație oficială.

Lupta pentru dreptate la TAS

Cu susținerea echipei sale și a iubitorilor sportului din întreaga țară, Sabrina Voinea a depus o contestație la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. TAS va analiza în detaliu cazul și va decide dacă penalizarea impusă de arbitri a fost corectă sau dacă sportiva merită să-și recâștige medalia de bronz.

Sabrina speră ca TAS să facă „lumină în acest caz” și să îi acorde nota pe care o consideră pe bună dreptate meritată.

„Eu îmi doresc foarte mult să se rezolve această problemă, știu că nu am ieșit din covor”, a declarat gimnasta la sosirea în România. „Totul depinde de ei acum, eu nu mai am ce să fac. Mi-am făcut exercițiul, nu am ieșit afară din covor.”

Deși situația actuală este una stresantă și dificilă pentru tânăra gimnastă, ea rămâne determinată să își continue cariera și să arate că poate deveni și mai bună. Sabrina a recunoscut că perioada recentă a fost una grea din punct de vedere emoțional, dar este hotărâtă să nu lase această experiență să o doboare.

„Eu o să iau o pauză, o să merg în vacanță, sper să îmi revin. O să discut și cu mama și o să văd ce se poate rezolva. Eu nu vreau să mă las de gimnastică. Vreau să arăt că sunt din ce în ce mai bună”, a adăugat ea. „Chiar îmi doresc această medalie, am muncit mult.”

În aceste momente dificile, Sabrina a mulțumit și Nadiei Comăneci pentru sprijinul oferit, recunoscând că idolul său din gimnastică a fost o sursă de inspirație și încurajare.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Manfred Spendier, soțul Ancăi Dumitra din Las Fierbinți
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *