Mesajul transmis de Simona Halep, după verdictul TAS. Primele declarații, a spus clar ce urmează să facă acum

Iată ce mesaj a transmis sportiva după verdictul TAS!

Timp de un an și jumătate, Simona Halep a trăit un adevărat coșmar, fiind acuzată că s-a dopat intenționat la US Open 2022. Inițial, sportiva din Constanța a fost suspendată pe o perioadă de patru ani de către Agenţia Internaţională pentru Integritate în Tenis (ITIA). Ulterior, ea a obținut o victorie uriașă la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS). Instanța i-a redus pedeapsa la nouă luni, iar acum fostul lider  mondial poate juca tenis din nou. Iată ce mesaj a transmis pe rețelele sociale!

Simona Halep, mesaj după ce a primit un verdict favorabil din partea TAS

Marți, 5 martie 2024, a fost zi cu noroc pentru Simona Halep. TAS a decis să-i reducă pedeapsa de la patru ani la nouă luni. Decizia este una definitivă, așa că sportiva din Constanța poate practica din nou tenis la cel mai înalt nivel.

După aflarea veștii, fosta campioană de la Roland Garros și Wimbledon a publicat un mesaj în mediul online. Simona Halep s-a declarat foarte mândră de ea însăși, dar și de echipa care a ajutat-o să-şi dovedească nevinovăția.

”Ziua de astăzi este marcată de un moment esențial, când tribunalul și-a pronunțat verdictul, confirmând poziția mea și aducând claritate acestui capitol:

(1) Într-o hotărâre unanimă, tribunalul a înlăturat orice abatere privind acuzațiile de dopaj.

(2) De asemenea, s-a stabilit în unanimitate că incidentul nefericit al testului pozitiv la roxadustat a rezultat din contaminarea accidentală a suplimentului, ceea ce a condus la o sancțiune redusă de nouă luni.

(3) În plus, tribunalul a solicitat ITIA să mă despăgubească cu 20.000 CHF

În mijlocul acestei călătorii provocatoare, credința mea neclintită în integritatea adevărului și în principiile dreptății a fost călăuza mea. În ciuda faptului că m-am confruntat cu acuzații descurajante și o opoziție formidabilă, starea mea a fost ancorată în convingerea mea neclintită de a fi un sportiv curat.

Această încercare a fost o dovadă a rezistenței, iar triumful adevărului este o justificare dulce-amăruie care, deși amânată, este extrem de îmbucurătoare.

Îmi exprim sincera recunoștință echipei mele juridice, a cărei credință fermă și dăruire excepțională au fost esențiale în depășirea acestei perioade tulburi.”, a scris fostul lider mondial în mediul online.

Citește și Victorie uriașă pentru Simona Halep. TAS i-a redus suspendarea de 4 ani!

Cui a mai mulțumit Simona Halep

În continuare, sportiva a mai mulțumit sponsorilor, fanilor, dar şi câtorva concurenți care au susținut-o și i-au oferit sprijin.

”În egală măsură, sponsorii mei, fanii fideli și câțiva concurenți au fost pilonii mei de susținere, oferindu-mi sprijin și solidaritate neclintită.

Sprijinul copleșitor din partea atâtor români mi-a întărit hotărârea, permițându-mi să susțin această cauză până la o concluzie pe bună dreptate și onorabilă.

Aștept cu nerăbdaresă întorc această pagină și să mă alătur circuitului cu o vigoare reînnoită și un spirit revigorat.

Cu dragoste și recunoștință, Simona ❤️”, a scris jucătoarea de tenis, pe pagina ei de Instagram, unde a distribuit și trei imagini, alături de cele două trofee de Grand Slam pe care le-a cucerit de-a lungul carierei sale.

Citește și Ce va face Simona Halep după retragerea din tenis. Surpriză totală pentru fanii sportivei, ce meserie și-a ales: „O nouă provocare”!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Manfred Spendier, soțul Ancăi Dumitra din Las Fierbinți
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *