Meseria neașteptată a lui Zaiafet înainte de a deveni celebru în România. Momentul care l-a făcut să renunțe și să se apuce de vlogging VIDEO EXCLUSIV

Ce l-a determinat pe Zaifet să se apuce de vlogging. Decizia care i-a schimbat viața.
Meseria neașteptată a lui Zaiafet înainte de a deveni celebru în România. Momentul care l-a făcut să renunțe și să se apuce de vlogging VIDEO EXCLUSIV

Zaiafet este unul dintre cei mai cunoscuți vloggeri din România. Pagina de YouTube pe care o administrează și care poartă același nume, are o audiență uriașă, adunând peste 800.000 de urmăritori, pe o nișă tot mai neglijată în zilele noastre: cultura generală. Iată ce meserie are, de fapt, Horia Sârghi și ce l-a determinat să se apuce de vlogging.

Meseria neașteptată a lui Zaiafet înainte de a deveni celebru în România

Horia Sârghi mărturisește că a început să creeze conținut pentru YouTube din dorința de a se distra, fără a avea în minte faptul că la un moment dat ar putea să câștige bani frumoși din această activitate. El susține că a avut și noroc, întrucât lucrase într-un domeniu conex și avea cunoștințe de cum funcționează lucrurile.

Înainte de intra în lumea vlogging-ului, Zaiafet a fost fotograf. Iar gândul că ar putea să își creeze propriile materiale fără a depinde de retențiile clienților l-a determinat să aleagă acest drum. Așa a ajuns ca în timp să fie plătit foarte bine de pe urma materialelor publicate pe canalul său de YouTube.

”Era YouTube-ul la început și mă uitam pe el de curiozitate. Mi se părea incredibil că unul care se filmează cu laptopul printr-o cameră este văzut de atâta lume și mi se părea că este o chestie pe care o pot exploata eu, pentru că aveam camere de filmat, știam ce să fac, eram fotograf. Și am făcut-o ca să mă distrez, să fac altceva ca să nu am clienți.

Scopul inițal era să nu mai am clienți. Cum ar fi să faci tu un material cu aceste scule pe care le aveam deja și să nu trebuiască să țipe cineva la tine sau să aibă tot felul de pretenții absurde? Să îți faci tu treaba și să te plătească YouTube-ul la un moment dat. Nu ai contract, nu îți suflă nimeni în ceafă, nu ai deadline, nu ai nimic.”, a povestit Zaiafet în cadrul ediției de miercuri seară a emisiunii EGO Life.

”Mi se pare aberant să îți faci canal de YouTube când ai 14 ani”

Horia Sârghi este convins însă că această activitate nu este pentru toată lumea, în ciuda părerii generale cum că se câștigă foarte ușor bani din YouTube și ar pute-o face oricine. El are și o recomandare pentru adolescenții care se gândesc să se apuce de vlogging: să nu se grăbească, pentru că la o vârstă atât de fragedă, atât succesul, cât și comentariile răutăcioase pe care inevitabil le primești atunci când intri într-o astfel de lume, le pot distruge viața.

”Nu este pentru toată lumea, este o loterie. Eu am avut destul de mult noroc. Cred că ar trebui să fii major înainte să îți faci un canal de YouTube. Nu sunt reguli de genul acesta acum. Dar mi se pare aberant să îți faci canal de YouTube când ai 14 ani. Dacă ai succes, o să îți distrugă viața la 14 ani pentru că nu știi ce să faci cu el, iar dacă nu ai succes, comentariile răutăcioase te pot doborî.

Nu cred că un canal de YouTube este un scop în sine. Dar dacă vrei așa ceva, după ce știi ce alte opțiuni ai cu viața ta, după ce ai făcut o facultate, eventual, încearcă. Mi se pare că este o șansă a oricui. ”, spune creatorul de conținut.

”Acum fac bani relativ ușor”

Horia Sârghi a dezvăluit că în momentul de față a ajuns să câștige foarte ușor bani din activitatea sa, dar recunoaște că are în spate o întreagă echipă care îl ajută să se mențină în top. Până aici însă a fost nevoit să parcurgă un drum destul de anevoios, din care nu au lipsit experiențele neplăcute. A închis patru canale până să ajungă să se bucure de succes.

”Banii pe care îi fac eu acum îi fac relativ ușor. Înainte munceam mult, pentru că nu aveam ajutoare. Acum sunt 10 oameni.

Am avut 4 canale până să ajung aici. Nu au fost încercări, ci pur și simplu era de distracție. Eu mă bucur foarte mult că am reușit chestia asta. Putem să am o viață mult mai grea.”, a povestit YouTuber-ul.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *