Meseriile care duc la divorț. De ce pun căsnicia în pericol

Cele mai periculoase meserii pentru o relație
Meseriile care duc la divorț. De ce pun căsnicia în pericol

Viața personală cuprinde mai multe aspecte și poate fi afectată de diverși factori, printre care viața profesională. În funcție de jobul pe care îl ai și de veniturile pe care le câștigi, cuplul în care te afli poate avea de suferit. Un expert a dezvăluit care sunt cele mai periculoase profesii pe care le pot avea partenerii unei relații și motivele pentru care acestea reprezintă un risc de divorț sau despărțire.

Ce meserie să nu îți alegi dacă vrei o căsnicie fericită

Impactul alegerii profesionale asupra vieții personale a fost subiect de studiu de ani de zile. Unul dintre cele mai relevante aspecte este rata crescută a divorțurilor, lucru ce arată că viața profesională a partenerilor le poate afecta relația destul de serios. Statisticianul Nathan Yau a realizat un studiu pentru Flowing Data în care prezintă câteva dintre meseriille cu cele mai mari rate de divorțuri din SUA.

Cap de listă sunt managerii de afaceri cu jocuri de noroc, cei care lucrează în cazinouri sau locații similare, cu domenii de activitate asemănătoare. Aici, rata divorțurilor este cu adevărat alarmantă, vorbind despre un procent de 53%. Programul neregulat și stresul ridicat contribuie foarte mult la neînțelegerile din familie.

Pe locul doi se află barmanii, ce sunt în permanență înconjurați de băuturi alcoolice și diverse tentații. Aceștia au 52,7% șanse de despărțire din cauza vieții de noapte și programului lung de muncă. Aceste lcururi pot face dificilă menținerea unei relații stabile.

Însoțitorii de bord se află pe locul trei, cu o rată de despărțire de 50,5%. Aparent împlinitor, jobul de steward nu este chiat atât de plăcut, mai ales când vorbim despre plecări dese și lungi de lângă familie. Situațiile stresante întâlnite la locul de muncă pot afecta viața de cuplu.

Pe următoarele locuri, cu procente cuprinse între 50% și 48%, se află mecanicii, persoanele care lucrează în centrale telefonice și în telemarketing și lucrătorii în fabrici, a căror viață este obositoare și stresată. Ajunși acasă cu aceste lucruri în cârcă, viața de familie nu mai poate fi la fel de fericită iar, în timp, neînțelegerile pot duce la divorț.

Pe de altă parte, există și meserii care țin cu familia și care nu pun în pericol relația de cuplu. Cei care lucrează în domeniul științelor exacte au o stabilitate în cuplu mult mai mare. Ocupanții primului loc în topul celor mai puțin periculoase profesii pentru o relație sunt lucrătorii din domeniul dezvoltării produselor de asigurare, unde rata de divorț este de doar 17%. Studiul arată că profesiile mai bine plătite sunt mai puțin periculoase, existând stabilitatea materială care, în unele cazuri, contează mai mult decât statutul civil.

Analiza s-a bazat pe informațiile furnizate de sondarea comunității americare, realizate de Biroul de Recensămînt din SUA în 2015.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *