Metoda banală prin care poți să cureți rapid un dovleac. Îți ușurează munca

Ce să faci de acum înainte cu semințele de dovleac
Metoda banală prin care poți să cureți rapid un dovleac. Îți ușurează munca

Atunci când cureți un dovleac destul de mare știi clar că ai de muncit câteva minute bune pentru a termina totul. Ei bine, trebuie să știi că există o metoda banală prin care poți să cureți rapid un dovleac, fără să depui prea mult efort.

Metoda banală prin care poți să cureți rapid un dovleac

Un dovleac, indiferent cât de mare este, poate fi curățat în maximum zece minute dacă vei folosi această metodă ingenioasă. Taie dovleacul în felii (dacă vrei să îl pui la copt) sau în bucăți (dacă este un dovleac plăcintar). Curăță bine semințele și pulpa ațoasă.

Odată ce deja ai obținut bucăți mai mici și mai ușor de manevrat, nu îți rămâne decât să le mai tai o dată în cuburi de 3-4 centimetri grosime. Ulterior ia fiecare cub și curăță-i coaja folosind un cuțit simplu, scrie retetepractice.ro. Astfel reușești să elimini orice risc de a te accidenta, față de atunci când ai fi curățat bucăți foarte mari. Chiar dacă părea dificil, curățatul dovleacului nu mai reprezint de acum înainte o problemă!

Ce poți face cu semințele de dovleac

Nu mai arunca semințele de dovleac! Odată ce le-ai scos pe toate, spală-le bine și separă-le de pulpa dovleacului. Pune-le apoi pe un prosop de bucătărie și lasă-le să se usuce peste noapte. A doua zi pune puțină sare și o jumătate de lingură de ulei peste ele și așază-le răspândite pe o tavă. Pune totul la cuptor pentru 12 minute, la o temperatură de 180 de grade. Semințele de dovleac sunt bogate în magneziu, zinc și antioxidanți. Pot fi consumate ca atare sau curățate și amestecate în supa cremă de dovleac.

Consumul regulat de semințe de dovleac ajută la menținerea sănătății inimii. Magneziul ajută la crearea de ATP (adenozin trifosfat, moleculele energetice ale corpului), sinteza ARN si ADN-ul, la formarea corectă a oaselor și dinților, dar și la relaxarea vaselor de sânge și o funcție intestinală bună.

Semințele de dovleac ameliorează simptomele menopauzei. Uleiul din semințele de dovleac este bogat în fitoestrogeni naturali, iar cercetările au arătat că acesta duce la o creștere mare a colesterolului bun și la scăderea tensiunii arteriale. De asemenea, previne bufeurile, durerile de cap, dar și durerile articulare.

Totodată, semințele de dovleac ajută la buna funcționare a ficatului. Amestecate cu semințele de in, semințele de dovleac ajută foarte mult la funcționarea bună a ficatului deoarece conțin grăsimi sănătoase, numeroase fibre și antioxidanți.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *