Fiecare grădinar știe că îngrijirea adecvată a plantelor este cheia pentru a obține flori frumoase și sănătoase. Dacă vă doriți să aveți ghivece cu flori care să vă încânte ochii și sufletul, atunci vă invităm să descoperiți un truc simplu, dar eficient: udarea plantelor cu apa în care ați fiert ouă.
În loc să aruncați apa în care ați fiert ouă, păstrați această apă pentru plantele dumneavoastră. Dacă nu ați adăugat sare, puteți folosi această apă ca îngrășământ organic pentru plantele. De asemenea, oferă o bună protecție împotriva ciupercilor și insectelor dăunătoare. Această apă este bogată în calciu, proteine și minerale precum carbonat, magneziu și fosfor. Mulți oameni aruncă apa în care au fiert ouă, considerând-o inutilă, dar în realitate, este un adevărat elixir pentru plantele dumneavoastră.
Cum să utilizați apa în care ați fiert ouă:
Lipsa de calciu în sol poate fi cauzată de utilizarea îngrășămintelor prea bogate în sodiu, potasiu sau magneziu. Calciul este important pentru plante deoarece joacă un rol major în procesul de formare a pereților celulari și a țesuturilor plantelor. Acesta stimulează creșterea sistemului radicular și a fructelor, precum și fotosinteza. Semnele lipsei de calciu se manifestă, de obicei, prin îngălbenirea frunzelor, flori ofilite, fructe putrezite, sâmburi amari, etc.
Poate știți deja acest lucru, dar cojile de ouă sunt foarte bogate în calciu. Prin urmare, calciu va menține neutru nivelul de pH al solului (între 6,0 și 6,5). Datorită acestui lucru, plantele vor absorbi mai rapid nutrienții care vor stimula creșterea lor. Așadar, cojile de ou sunt o adevărată sursă de bunăstare pentru plantă. Răspândite la rădăcinile plantelor, cojile mărunțite de ou, pe măsură ce se descompun, fac minuni în grădină.
Vezi și Florile superbe pe care să le plantezi toamna în grădină sau pe balcon. Vor înflori abundent