Metoda inedită prin care Dorel Vișan conservă roșiile din grădină. Așa se bucură de un gust proaspăt toată iarna

Metodele de conservare a roșiilor ale lui Dorel Vișan

Scris de: Oana Matei

07 Aug. 2023

Metoda inedită prin care Dorel Vișan conservă roșiile din grădină. Așa se bucură de un gust proaspăt toată iarna

Actorul Dorel Vișan, unul dintre cei mai respectați și iubiți artiști ai scenei românești, ne uimește și inspiră cu vitalitatea și sănătatea sa de fier la vârsta de 86 de ani. Acesta este un exemplu viu al faptului că dedicarea față de un stil de viață sănătos și activitatea fizică pot aduce beneficii inestimabile pentru trup și spirit. Secretul său pentru o viață sănătoasă este unul cât se poate de simplu – s-a retras la țară, unde se bucură de o grădină de legume, natură și aer curat.

Dorel Vișan, un exemplu de sănătate și vitalitate la 86 de ani

La vârsta de 86 de ani, Dorel Vișan rămâne un exemplu de vitalitate și tinerețe, bucurându-se de o viață activă și sănătoasă la țară. După o bogată carieră artistică în teatru, film și televiziune, actorul s-a retras la o casă de la marginea unui sat liniștit, de lângă Cluj. Aici, Dorel Vișan se bucură de liniștea naturii și de aerul curat, elemente esențiale pentru un stil de viață echilibrat.

”E o dorință ceva mai veche, pentru care nu am avut timp decât într-o anume perioadă a vieții. Dar, mă bucur foarte tare că ea s-a materializat, din mai multe motive. Unul e faptul că acum pot spune și eu că mănânc sănătos, din munca mea fizică și, mai ales, fiindcă așa mi s-a împlinit visul despre care vă vorbeam. Fiindcă nu e chiar simplu să te mai apleci spre pământ!”, a declarat marele actor Dorel Vişan pentru Impact.ro.

Vezi și Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci roșii în fiecare zi. Puțini știu ce efecte au de fapt

Ce metode de conservare a roșiilor are actorul

Congelarea roșiilor întregi

Dorel Vișan folosește această metodă simplă și eficientă pentru a-și păstra roșiile în stare proaspătă pentru iarnă. În lada frigorifică, le lasă să se înghețe complet. Iarna, le scoate și le scufundă pentru o secundă în apă caldă, pentru a ușura îndepărtarea pieliței. Astfel, obține roșii curate și gustoase, gata să fie adăugate în salate, sosuri sau mâncăruri cu gust de vară.

Salata de roșii pentru iarnă

Această metodă este perfectă pentru cei care apreciază gustul autentic al roșiilor într-o salată răcoritoare chiar și în timpul sezonului rece. După ce roșiile sunt dezghețate și curățate de pieliță, Dorel Vișan le taie în bucăți și le combină cu ceapă, usturoi și ulei. Rezultatul este o salată delicioasă, cu arome bogate și savoare de vară, ce aduce un strop de prospețime în zilele reci de iarnă.

Prepararea sosurilor și pastelor de roșii

Un alt mod preferat de conservare al lui Dorel Vișan este prepararea sosurilor și pastelor de roșii. Prin gătirea roșiilor cu condimente, ierburi aromatice și ulei de măsline, actorul obține o bază perfectă pentru diverse feluri de mâncare, precum paste, supe și sosuri pentru pizza. Aceste sosuri congelate pot fi folosite cu ușurință în timpul iernii, permițându-i să se bucure de aromele specifice verii în tot felul de preparate.

„Pentru roșii, care sunt re­ginele grădinii, am trei me­tode de conservare pen­tru iarnă, pe care vi le des­tăinui, ca să vedeți cât este de ușor să mănânci sănătos și în anotimpul rece, dacă te organizezi din timp. Roșiile le pun în lada frigorifică, la înghețat, întregi. Iarna le scot, le bag pentru o secun­dă în apă caldă, apoi le curăț de pieliță. Le las pe o farfu­rie la dezghețat, le tai în bu­căți și adaug ceapă, sau usturoi și ulei. Rezultă o salată aproape ca aceea de vară.” a mai declarat actorul.

Vezi și Ce să plantezi după ardei și roșii. Trucul secret pentru o recoltă bogată, fără boli și dăunători

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Roxana Mînzatu, femeia care a obținut postul de vicepreședinte al Comisiei Europene
8.9 119 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *