Metoda prin care Sabrina Voinea ar putea să își primească medalia înapoi. Cazul ei are un precedent celebru

Gimnasta română Sabrina Voinea se confruntă cu o nedreptate majoră în urma finalei de la sol de la Jocurile Olimpice de la Paris.

Controversa penalizării și reanalizarea cazului

În timpul finalei de la sol, Sabrina Voinea a executat un exercițiu impecabil, câștigând inițial medalia de bronz. Totuși, bucuria a fost de scurtă durată, deoarece arbitrii au decis să o penalizeze pentru o presupusă ieșire de pe covor.

Această decizie a șocat atât publicul, cât și echipa româncei, întrucât imaginile video arată clar că Sabrina nu a părăsit suprafața de concurs. Penalizarea a coborât-o pe sportivă pe locul patru, lăsând-o fără medalie.

În urma controversatei decizii, Federația Internațională de Gimnastică a fost sesizată pentru a reanaliza exercițiul Sabrinei. Dacă FIG va confirma greșeala arbitrilor, medalia de bronz i-ar putea fi restituită.

Totuși, dacă rezultatul reevaluării nu va fi cel așteptat, echipa româncei este pregătită să apeleze la TAS pentru a obține dreptatea cuvenită.

Precedentul Favorabil: Cazul Fanny Smith

Speranțele Sabrinei Voinea se leagă de un precedent recent, cel al schioarei elvețiene Fanny Smith, care a trecut printr-o situație similară la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing din 2022.

Smith a fost retrogradată pe locul patru în proba de ski-cross, după ce Federația Internațională de Schi (FIS) a decis că ea ar fi obstrucționat-o pe o altă concurentă. Nemulțumită de această hotărâre, Fanny Smith a apelat la TAS, care i-a dat dreptate și i-a restituit medalia de bronz.

„Blocarea sportivei din Germania a fost făcută fără intenție și nu putea fi evitată în contextul cursei”, a fost argumentul principal al TAS în decizia sa.

În cele din urmă, ambele sportive au primit medalia de bronz, o soluție care ar putea fi aplicată și în cazul Sabrinei Voinea, dacă FIG va menține decizia inițială a arbitrilor.

Ce a declarat Sabrina Voinea

La revenirea în țară, Sabrina Voinea a vorbit despre dezamăgirea și determinarea sa de a lupta pentru medalia pe care o consideră câștigată pe drept.

„Eu îmi doresc foarte mult să se rezolve această problemă, știu că nu am ieșit din covor. O să iau o pauză, merg în vacanță, sper să îmi revin. O să discut și cu mama și o să văd ce se poate rezolva. Eu nu vreau să mă las de gimnastică. Vreau să arăt că sunt din ce în ce mai bună”, a declarat sportiva.

Sabrina a subliniat că, în ciuda supărării provocate de această situație, ea și mama sa, care este totodată și antrenoarea ei, sunt hotărâte să continue munca grea.

„Chiar îmi doresc această medalie, am muncit mult”, a adăugat Voinea, exprimându-și dorința ca eforturile sale să fie recunoscute și răsplătite.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Manfred Spendier, soțul Ancăi Dumitra din Las Fierbinți
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *