Pelerinajul la moaștele Sfintei Parascheva este în plină desfășurare, iar mii de credincioși așteaptă la rând pentru a le putea ruga. O femeie din Murfatlar își aștepta rândul ținând busuioc în mână, fiind pentru a patra oară la Mitropolie. De-a lungul timpului s-a confruntat cu multe probleme și crede în minunile pe care Sfânta Parascheva le poate face.
În urmă cu 11 ani una dintre fiicele acestei femei s-a confruntat cu o problemă gravă de sănătate, iar medicii nu reușeau să îi pună un diagnostic. Venind la moaștele Sfintei Parascheva, toată problema a dispărut. Fetița se trezise cu o pată foarte mare în zona subrațului, asemănătoare cu arsură, însă nimeni nu a știut ce să îi spună exact că ar fi.
Ileana Ferariu este prezentă pentru a patra oară la moaștele Sfintei Parascheva. Femeia în vârstă de 62 de ani spune că a venit în semn de recunoștință, spunând că Sfânta Parascheva a făcut o minune și i-a salvat fiica.
„Avea o pată mare, roșie, semăna cu o arsură, ziceai că e opărită, mirosea și urât. Nimeni nu știa ce e, nici medicii. Primea multe unguente, dar nu îi trecea. Mai bine de o lună a avut-o și eram speriați că nu dispărea.
Mi-a venit în gând să vin la Iași cu ea. Ne-am închinat la moaștele Sfintei Parascheva și, când a ajuns acasă, a făcut un duș și a văzut că nu mai este. Parcă intrase la apă. De atunci am venit să-i mulțumesc Sfintei Parascheva, am făcut și pauze, dar anul ăsta am zis că nu se mai poate. Am venit cu băiatul, soțul și nora. Cred foarte tare în Cuvioasa, a fost o minune, mi-a salvat copilul.
Am fost și am luat și niște busuioc, fără ajutor nu se poate. Când vin aici, mă simt liniștită”, a declarat Ileana Ferariu pentru bzi.ro.
După această problemă, Ileana Ferariu și-a pierdut doi copii în doar câteva luni. Ambii au fost implicați în accidente rutiere în afara țării. Astfel a rămas cu trei din cinci copii. Pentru a-și găsi mereu liniștea, femeia merge și se roagă la Sfânta Parascheva.
“Mă doare sufletul când mă gândesc la ei, dar, când vin aici, mă simt mai bine, de asta sunt mai liniștită. (…) Îmi vine să plâng mereu și nu am cum să îi uit, dar sigur că durerea îmi este mai alinată și parcă după ce ajung aici, la racla cu moaștele Sfintei Parascheva, nu e acasă, e altfel”, a mai povestit ea.
Sfânta Parascheva este sărbătorită în fiecare an de către creștinii ortodocși pe data de 14 octombrie. Tot atunci are loc și cel mai mare pelerinaj din țară, la Iași, acolo unde oamenii merg pentru a se închina la moaștele Sfintei Parascheva de la Mitropolie. De asemenea, mai există o sfântă cu același nume, Sfânta Parascheva Romana, sărbătorită pe data de 26 iulie.