Mirosul care atrage țânțarii. Cu ce trebuie să te speli de fapt pentru a-i ține departe

Ingredientul este prezent în multe produse pentru îngrijirea pielii

Scris de: Daoud Andra

19 May. 2023

Mirosul care atrage țânțarii. Cu ce trebuie să te speli de fapt pentru a-i ține departe

În anotimpul cald, țânțarii reprezintă o adevărată problemă pentru majoritatea oamenilor. Se știe că aceștia sunt atrași de locurile unde este umezeală, dar se pare că și unele arome pe care le aplicăm pe piele pot fi un adevărat magnet pentru aceste insecte supărătoare. Care este mirosul care atrage țânțarii și cu ce ar trebui să te speli pe corp pentru a-i îndepărta.

S-a descoperit care este mirosul care atrage țânțarii

Țânțarii sunt unele dintre cele mai enervante insecte vara. Înțepăturile lor nu sunt doar dureroase, ci pot fi și periculoase pentru oameni, pentru că aceste insecte pot răspândi foarte ușor anumite boli. Dacă în casă apelăm la tot felul de soluții naturale, fizice sau chimice, pentru a-i ține la distanță, atunci când vine vorba despre protecția pielii, lucrurile stau diferit.

Citește și: Plante care alungă țânțarii. Sunt perfecte pentru balcon sau grădină, îți vor fi un aliat de bază împotriva acestor insecte

Un studiu efectuat recent a scos la iveală faptul că țânțarii sunt atrași de anumite mirosuri, iar cele mai îmbietoare sunt cele florale. Așadar, dacă folosești săpun, gel de duș, parfum sau deodorant cu arome florale, este posibil să fii mușcat mai des de țânțari, din cauza acestor arome.

La polul opus, un miros care nu le place deloc țânțarilor este cel de cocos. Dacă vrei să îi ții la distanță, folosește produse de îngrijire a pielii cu aromă de cocos și chiar ulei de cocos, aplicat direct pe piele, atunci când ieși în aer liber.

Citește și: Flori pe care să le plantezi în grădină pentru a scăpa de țânțari. Sunt ideale în orice curte

Ingredientul natural care alungă țânțarii

Un remediu 100% natural împotriva țânțarilor este lavanda. Această plantă aromatică, puternic parfumată, este eficientă împotriva multor tipuri de insecte și nu strică să ai măcar un ghiveci cu lavandă în casă, pe terasă sau pe balcon. Poți folosi, de asemenea, flori uscate de lavandă, pe care să le ții în săculeți de pânză, în diverse locuri din casă.

Citește și: Ingredientul din bucătărie care te ajută să scapi de țânțari. Trucul e genial, trebuie să-l cunoști și tu

Uleiul esențial de lavandă este un ingredient foarte puternic împotriva țânțarilor și poate fi aplicat ca atare pe piele sau poate fi amestecat cu o cremă de corp fără miros. Este 100% natural și reprezintă ingredientul activ din multe produse anti-țânțari care pot fi aplicate inclusiv pe pielea sensibilă a copiilor și a bebelușilor. Atunci când este aplicat direct pe piele, nediluat, țineți cont că uleiul de lavandă poate să păteze materialul.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9.1 16 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *