Modificări majore în Educație. Se renunță la mediile semestriale și la teze și se introduce programul “Masă sănătoasă în școli”

Cum vor fi evaluați elevii de anul școlar următor
Modificări majore în Educație. Se renunță la mediile semestriale și la teze și se introduce programul “Masă sănătoasă în școli”

Modificări majore în Educație anunțate de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Din anul școlar următor nu vor mai exista medii semestriale, iar elevii nu vor mai susține teze. Anunțul a fost făcut luni dimineață de ministrul Sorin Cîmpeanu, care a menționat totodată că va fi implementat și programul „Masă sănătoasă în școli”.

Modificări majore în Educație. Se renunță la teze și la mediile semestriale

Vor fi modificări importante în sistemul de învățământ românesc, chiar începând cu anul școlar următor. Mediile semestriale și tezele vor fi eliminate, iar la finalul anului școlar elevii vor avea o singură medie generală. Ministrul Educației este de părere că astfel profesorii vor avea „mai multă autonomie în scopul evaluării ritmice”.

„Se renunță la mediile semestriale, se renunță la obligativitatea susținerii tezelor semestriale. Va fi necesară o singură medie generală la finalul anului școlar, iar profesorul va avea mult ma multă autonomie în scopul unei evaluări ritmice, pe parcursul întregului an școlar.”, a declarat ministrul în cadrul unei conferințe de presă.

Elevii vor fi notați prin sistemul „n+3”, în care „n” reprezintă numărul de ore săptămânale ale unei discipline. El a mai afirmat că fiecare cadru didactic își va face propria strategie astfel încât să fie îndeplinit acest număr minim de note la finalul anului școlar.

„S-a agreat ca numărul nimim de note să fie ‘n+3’, unde ‘n’ este numărul de ore alocate săptămânal pentru o disciplină. Pentru o disciplină care are două ore pe săptămână, vor fi necesare cel puțin 5 note”

„Fiecare profesor își face propria strategie (…) Noi solicităm un minimum de note”, a adăugat Cîmpeanu.

Modificări majore în Educație. Se renunță la mediile semestriale și la teze

Structura noului an școlar 2022-2023

În ceea ce privește structura noului an școlar aceasta va arăta astfel:

  • cursuri: de luni, 5 septembrie 2022, până vineri, 21 octombrie 2022;
  • vacanță: de sâmbătă, 22 octombrie 2022, până duminică, 30 octombrie 2022;
  • cursuri – de luni, 31 octombrie 2022, până joi, 22 decembrie 2022;
  • vacanță – de vineri, 23 decembrie 2022, până duminică, 8 ianuarie 2023;
  • cursuri – de luni, 9 ianuarie 2023, până vineri, 3 februarie 2023, respectiv vineri, 10 februarie 2023, sau vineri, 17 februarie 2023, la decizia inspectoratelor școlare județene/al municipiului București, după caz;
  • vacanță – o săptămână, la decizia inspectoratelor școlare județene/al municipiului București, în perioada 6-26 februarie 2023;
  • cursuri – de luni, 13 februarie 2023, respectiv luni, 20 februarie 2023, sau luni, 27 februarie 2023, la decizia inspectoratelor școlare județene/al municipiului București, după caz, până joi, 6 aprilie 2023;
  • vacanță – de vineri, 7 aprilie 2023, până marți, 18 aprilie 2023;
  • cursuri – de miercuri, 19 aprilie 2023, până vineri, 16 iunie 2023;
  • vacanță – de sâmbătă, 17 iunie 2023, până duminică, 3 septembrie 2023.

Ministrul Educației a făcut referire și la programul „Masă sănătoasă în școli”, care ar urma să fie implementat tot începând cu anul școlar următor și va dura până în 2027. Sorin Cîmpeanu a anunțat că în acest program ar urma să fie investiți un miliard de euro, bani proveniți de la Ministerul Energiei, Ministerul Agriculturii și fonduri europene.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
4.5 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *