Moștenirea lăsată de Sinead O’Connor. Ce se va întâmpla cu averea strânsă de celebra cântăreață, cui îi revine de fapt

Ce a lăsat în urmă Sinead O’Connor după moartea fulgerătoare

Artista de origine irlandeză Sinead O’Connor, care a murit la vârsta de 56 de ani și cunoscută pentru hit-ul „Nothing Compares 2 U”, avea o avere estimată la nu mai puțin de 1,5 milioane de dolari. Banii lăsați în urmă de artistă vor reveni celor trei moștenitori ai săi.

Cui rămâne averea lui Sinead O’Connor

Nici copiii și nici familia nu au transmis vreun mesaj legat de moartea acesteia, ci doar și-au transmis regretul pentru trecerea ei în neființă. Nici cauza morții nu a fost încă dezvăluită, însă se crede că decesul ei brusc se datorează multitudinii de probleme mintale cu care se confrunta de mulți ani. Poliția a declarat că artista a fost găsită fără reacție, iar decesul a fost declarat la fața locului, cazul nefiind tratat ca o moarte suspectă.

„Poliția a fost chemată la ora 11:18 (ora locală), miercuri, 26 iulie, pentru o persoană care își pierduse cunoștința și nu mai reacționa, la o adresă rezidențială din zona SE24. Ofițerii au răspuns. O femeie în vârstă de 56 de ani a fost pronunțată moartă la fața locului. Rudele apropiate au fost anunțate. Moartea nu este tratată ca fiind suspectă. Va fi pregătit un dosar pentru medicul legist” a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Metropolitane

Averea de 1,5 milioane de dolari a fost obținută în urma turneelor și discurilor lansate. Pe parcursul vieții, Sinead O’Connor a lansat 10 albume de studio, mai toate controversate. Primul său material discografic, intitulat „The Lion and the Cobra”, a ajuns doar pe locul 36 în topurile Billboard 200. Cu toate acestea, cel de-al doilea proiect al ei, „I Do Not Want What I Haven’t Got”, a primit dublu disc de platină și a devenit primul și ultimul ei album Billboard 200 care a ajuns în topuri. Ulterior, a interpretat melodia „Nothing Compares 2 U”, care a fost scrisă de Prince, propulsând-o pe scara succesului. Ea a avut, de asemenea, numeroase nominalizări la Grammy. Cu toate acestea, abia când a lansat, „I Do Not Want What I Haven’t Got” a câștigat primul ei premiu Grammy pentru cea mai bună interpretare de muzică alternativă. Acum, averea a rămas să fie împărțită celorlalți trei copii pe care îi are: Jake, din mariajul cu John Reynolds, Roisin, din căsătoria cu John Waters, și Yeshua, din relația vedetei cu Frank Bonadio.

Problemele cu care s-a confruntat Sinead O’Connor

Din păcate, cariera ei muzicală a avut multe șuișuri și coborâșuri, toate datorate traumelor prin care a trecut. În 2012 și-a anulat un turneu după ce a suferit o cădere psihică gravă, iar în 2015 a dezvăluit că a fost la un pas de moarte după ce a făcut supradoză, în timp ce se afla la un hotel din Iralnda. În 2021, și-a anulat și mai multe concerte, după ce a decis să se trateze de dependențele de care suferea. După moartea fiului său, Sean, în 2022, Sinead nu a mai fost aceeași persoană, iar problemele de sănătate s-au agravat vizibil. A fost internată în spital și le-a mărturisit fanilor că vrea să îl urmeze pe adolescent, adică să moară.

După aflarea veștii despre moartea cântăreței, mai multe personalități au transmis mesaje de condoleanțe. Preşedintele irlandez Michael Higgins a dat tonul omagiilor din întreaga lume, lăudând angajamentul ei neînfricat faţă de problemele importante pe care le-a adus în atenţia publicului, „indiferent cât de incomode ar fi fost acele adevăruri”. Premierul irlandez Leo Varadkar i-a adus, de asemenea, un omagiu lui Sinead O’Connor, care s-a născut în comitatul Dublin. El a spus că muzica ei „a fost iubită în întreaga lume, iar talentul ei este de neegalat”. Și vicepreşedintele partidului irlandez Sinn Fein, Michelle O’Neill, i-a adus un omagiu chiar în Stormont, parlamentul Irlandei de Nord, spunând că: „Irlanda a pierdut una dintre cele mai mari personalităţi ale sale, o artistă extrem de talentată, o adevărată deschizătoare de drumuri. A fost o irlandeză în industria muzicală care a deschis drumuri, iar pierderea ei va fi resimţită dureros de foarte mulţi oameni”. Din rândul colegilor de breaslă, cântăreţul trupei The Smiths, Morrissey, a scris pe pagina sa: „A avut curajul să vorbească atunci când toţi ceilalţi au rămas tăcuţi, în siguranţă. A fost hărţuită doar pentru că era ea însăşi. Ochii ei s-au închis în cele din urmă în căutarea unui suflet pe care să-l poată numi al ei”.

Sinead O’Connor s-a născut pe 8 decembrie 1966 într-o familie disfuncțională din Dublin. A fost a treia din cei cinci copii ai familiei. Artista a susținut că încă din tinerețe a avut probleme mintale cauzate de abuzurile fizice și sexuale la care a supus-o chiar mama ei în copilărie. Părinții ei s-au despărțit când ea avea opt ani. La 13 ani, O’Connor și-a părăsit mama și s-a mutat cu tatăl ei, Jack.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Manfred Spendier, soțul Ancăi Dumitra din Las Fierbinți
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *