Motivul incredibil pentru care se vopsesc în alb trunchiurile copacilor. Puțini știu asta

Cum trebuie să pregătești totul
Motivul incredibil pentru care se vopsesc în alb trunchiurile copacilor. Puțini știu asta

În întreaga lume se acordă o anumită atenție vegetației. Din acest motiv, vei afla de mai jos care este motivul incredibil pentru care se vopsesc trunchiurile copacilor în alb. Cu siguranță că plimbându-te prin oraș ai întâlnit câțiva copaci care au o nuanță albă la bază. Dar… care este motivul din spatele acestui lucru?

De ce se vopsesc cu alb trunchiurile copacilor. Răspunsul specialiștilor

Departe de a fi doar estetică, aceasta este o activitate de grădinărit în care vei observa o schimbare radicală în bunăstarea copacilor. Pentru început, un aspect care trebuie subliniat este dacă este vorba de vopsea sau nu și de ce se aplică această culoare.

Este un preparat în care se folosește var, se numește proces de calcar. Deci nu este o vopsea ca atare, ci un preparat cu var cu care se acoperă copacii la bază. Unul dintre primele motive împărtășite de experții în agricultură este faptul că se aplică pe pomii altoiți, tăiați sau nou plantați cu intenția ca lumina soarelui să nu aibă un impact negativ în ceea ce privește radiația solară.

Pe de altă parte, se crede că, dacă varul începe să cadă în substrat și se dizolvă, acest lucru va permite creșterea pH-ului solului. De asemenea, împreună cu aceasta se crede că este mai bine asimilat de nutrienți. Poate că unul dintre cele mai populare motive cunoscute pentru această practică este acela că se face cu intenția ca dăunătorii să nu atace copacii. Cu toate acestea, acest lucru nu a fost încă dovedit, potrivit viviendoencasa.mx.

Vezi și – Amendă de 10.000 de lei dacă tai acest copac din curte. Sancțiunile sunt drastice

Cum trebuie aplica varul pe trunchiul pomilor

Varul trebuie pregătit în aceeași zi în care are loc văruirea. Aplicarea lui se face cu o pensulă mai mare sau cu un trafalet. Se începe din partea de sus a trunchiului, sub primele ramuri care formează coroana pomului. Se continuă până jos la baza pomului. În locurile unde nu poți aplica bine varul cu pensula, poți stropi zona.

Ai nevoie de:

  • 50 de grame de aracet pentru aderență mai bună;
  • 2-3 kilograme de var stins;
  • 10 litri de apă;
  • 250 grame de sulfat de cupru sau 100 grame sare grunjoasă

Se pune varul stins, aracetul și sulfatul de cupru sau sarea în cel 10 litri de apă. Se amestecă bine până când se obține o pastă omogenă. Cu aceasta se văruiesc pomii ulterior.

Vezi și – Pomi pe care să nu-i plantezi sub nicio formă în curte. Vei avea numai necazuri

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Manfred Spendier, soțul Ancăi Dumitra din Las Fierbinți
3.7 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *