Musacaua de cartofi este o rețetă perfectă pentru mesele în familie. Vrei să știi cum să o gătești? Îți spunem noi mai jos o rețetă foarte simplă din care vor rezulta aproximativ 4-6 porții.
În primul rând ai nevoie de: 500 grame de cartofi fierți în coajă, 500 de grame de carne tocată, trei cepe medii, cinci căței de usturoi, două linguri de ulei, sare, piper, cimbru uscat, 400 ml suc de rosii, 500 grame roșii proaspete, 150 grame cașcaval ras.
Pentru sos este nevoie de 50 grame de unt, 50 grame făină, 500 ml de lapte și sare.
Mai întâi trebuie să fierbi cartofii. Pune-l în apă cu puțin sare și lasă-l până când se fierb complet. Ulterior decojește-i și taie-i rondele subțiri, de aproximativ 0,5 centimetri. Pentru umplutură taie ceapa solzișori și mărunțește usturoiul.
Pune la încins o tigaie mai mare și călește în ea carnea tocată împreună cu două linguri de ulei. Amestecă frecvent cu o spatulă până când se rumenește fiecare bucățică de carne. Adaugă ceapa și usturoiul și pune sare și piper. Oprește focul după ce s-au călit și legumele.
Într-o altă cratiță pune untul, făina și sarea și lasă-le câteva minute la foc mic, amestecând încontinuu. Încălzește laptele pune-l treptat în tigaie, amestecând viguros. Lasă totul să clocotească la foc mic pentru aproximativ 10 minute. Adaugă la final o mână de cașcaval ras și sosul alb și pune cratița deoparte.
Cum se așează musacaua în tavă? Simplu, mai întâi puțin sos alb, apoi un strat de carne, un strat de rondele de cartofi, din nou carne și din nou cartofi până când pui tot. La final pune sosul de roșii amestecat cu cimbru. Și și ce a rămas din sosul alb. Adaugă și cașcaval ras și pune totul la cuptor pentru 25-30 de minute la 180 de grade.