Musaca de cartofi, atât de bună încât mai ceri o porție. Ingredientul magic pe care gospodinele de la țară îl pun în carnea tocată

E perfectă pentru prânz sau cină
Musaca de cartofi, atât de bună încât mai ceri o porție. Ingredientul magic pe care gospodinele de la țară îl pun în carnea tocată

Musacaua de cartofi este o rețetă perfectă pentru mesele în familie. Vrei să știi cum să o gătești? Îți spunem noi mai jos o rețetă foarte simplă din care vor rezulta aproximativ 4-6 porții.

Cum să pregătești musaca de cartofi cu carne tocată și sos

În primul rând ai nevoie de: 500 grame de cartofi fierți în coajă, 500 de grame de carne tocată, trei cepe medii, cinci căței de usturoi, două linguri de ulei, sare, piper, cimbru uscat, 400 ml suc de rosii, 500 grame roșii proaspete, 150 grame cașcaval ras.

Pentru sos este nevoie de 50 grame de unt, 50 grame făină, 500 ml de lapte și sare.

Cum se prepară

Mai întâi trebuie să fierbi cartofii. Pune-l în apă cu puțin sare și lasă-l până când se fierb complet. Ulterior decojește-i și taie-i rondele subțiri, de aproximativ 0,5 centimetri. Pentru umplutură taie ceapa solzișori și mărunțește usturoiul.

Pune la încins o tigaie mai mare și călește în ea carnea tocată împreună cu două linguri de ulei. Amestecă frecvent cu o spatulă până când se rumenește fiecare bucățică de carne. Adaugă ceapa și usturoiul și pune sare și piper. Oprește focul după ce s-au călit și legumele.

Cum faci sosul alb pentru musaca

Într-o altă cratiță pune untul, făina și sarea și lasă-le câteva minute la foc mic, amestecând încontinuu. Încălzește laptele pune-l treptat în tigaie, amestecând viguros. Lasă totul să clocotească la foc mic pentru aproximativ 10 minute. Adaugă la final o mână de cașcaval ras și sosul alb și pune cratița deoparte.

Cum se așează musacaua în tavă? Simplu, mai întâi puțin sos alb, apoi un strat de carne, un strat de rondele de cartofi, din nou carne și din nou cartofi până când pui tot. La final pune sosul de roșii amestecat cu cimbru. Și și ce a rămas din sosul alb. Adaugă și cașcaval ras și pune totul la cuptor pentru 25-30 de minute la 180 de grade.

Vezi și – Ingredientul pe care să-l adaugi în oala cu cartofi pentru a fierbe de două ori mai repede. Este trucul marilor bucătarilor din întreaga lume

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
7 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *