Pentru că e vară și pentru că puștiului meu îi plac în aceeași măsură și fructele. și ciocolata, am hotărât ca pentru acest weekend să fac o prăjitură care să îmbine ambele gusturi: negresă cu ciocolată și cireșe.
Din rețeta de mai jos, mi-a ieșit o bunătate de prăjitură, cu blat umed, pufoasă la interior, crocantă la exterior. Am folosit cireșe proaspete, dar se pot folosi și vișine, afine sau alte fructe de pădure proaspete sau congelate.
Prăjitura cu ciocolată și cireșe este un desert clasic american, cunoscut sub denumirea de brownies. Rețeta originală se face cu alune, dar astăzi am optat pentru cireșe proaspete. Alte ingrediente necesare preparării negresei cu ciocolată și cireșe sunt: unt 82%, ciocolată amăruie sau cu lapte, făină, praf de copt, oua, zahăr alb sau brun și esență de vanilie.
Este un desert care nu necesită experiență în domeniul dulciurilor, se prepară ușor. Timpul de preparare și de coacere este destul de scurt, în 60 de minute veți avea un desert delicios cu care veți încânta întreaga familie.
1. Se spală cireșele și se scot sâmburii cu dispozitivul special pentru cireșe. Dacă nu aveți acest dispozitiv, tăiați cireșele pe jumătate și scoateți sâmburii
2. Se pune zahăr pudră peste cireșe și lăsăm la macerat
3. Într-un bol de sticlă sau inox, topim untul împreună cu ciocolata la bain marie. Cum este acest procedeu? Punem o oală cu apă la fiert, la foc mic, peste care punem bolul cu untul și ciocolata. Bolul nu trebuie să atingă fundul oalei. Se amestecă ușor până devine o cremă lucioasă. Această tehnică se folosește pentru a evita prinderea sau arderea compoziției. Când untul și ciocolata s-au topit, luăm bolul de pe cratiță și lăsăm la răcit.
4. Într-un bol încăpător batem ouăle întregi împreună cu zahărul, esența de vanilie și un praf de sare, până când compoziția capătă un aspect spumos și deschis la culoare
5. Peste compoziția de ouă, adăugăm făina amestecată cu praf de copt și amestecăm până se omogenizează bine compoziția.
6. La final adăugăm jumătate din cantitatea de cireșe în compoziția preparată.
7. Turnăm totul într-o tavă rotundă, cu diametrul de 26 cm, tapetată cu hârtie de copt ( se poate folosi și o tavă pătrată sau dreptunghiulară, în funcție de cum aveți).
În tavă, peste compoziția pregătită, punem restul de cireșe și dăm la cuptorul preîncălzit la 180 grade, pentru 40 de minute.
Simplu și delicios, nu-i așa?!
Citește și rețeta Panna cotta cu jeleu de cătină