Neti Sandu, marcată de educaţia primită de la bunicii penticostali: „Mi-a fost foarte greu toată viața pentru că nimeni nu trăiește așa”

Neti Sandu a fost crescută de părinți și de bunici într-o rigurozitate religioasă penticostală în care nu s-a regăsit niciodată.

Neti Sandu este una dintre cele mai apreciate prezențe de pe micul ecran. Ea a fost cea care a pornit trendul rubricii de astrologie în cadrul programelor TV, făcând acest lucru de 27 de ani , la un singur post de televiziune, Pro TV. Recent, prezentatoarea rubricii de horoscop a dezvăluit detalii inedite despre viața sa personală.

În podcastul lui Damian Drăghici, Neti Sandu a vorbit despre perioada copilăriei și modul extrem de riguros în care a fost educată de părinții săi, dar mai ales de bunicii penticostali.

Neti Sandu a primit o educație strictă de la bunicii penticostali

Celebra prezentatoare a rubricii de horoscop zilnic din cadrul știrilor matinale de la ProTV a copilărit în cartierul Tudor Vladimirescu din Capitală. Fire introvertită, așa cum se caracterizează, Neti a avut parte de o educație strictă, bazată în special pe repere morale și spirituale insuflate de către bunicii ei penticostali.

„Părinții mei erau mereu la serviciu, iar bunicii ne creșteau pe mine și pe sora mea. Bunicii erau penticostali de-o viață. Cultul penticostal era pe strada noastră. Toată lumea care mergea spre adunare, trecea prin fața porții noastre. Iar noi dacă eram copii și ne jucam, toți cei care treceau pe acolo ne spuneau „Hai, la adunare!”, a declarat Neti Sandu în cadrul podcastului lui Damian Drăghici.

Prezentatoarea spune că bunicii săi au ocupat întotdeauna un „loc central în familie” și și-au dedicat toată viața convingerilor religioase penticostale. În schimb, părinții nu au avut o chemare deosebită către credință, lucru care l-a deranjat întotdeauna pe bunicul ei.

„Noi, în această familie am învățat toate rigorile. Părinții nu erau credincioși penticostali și nu se duceau nici măcar la biserică. Dar acum mi-am dat seama că erau mult mai credincioși decât cei care se duceau la adunare. Deci asta a fost revelația. Bunicul, de exemplu, era foarte supărat că fata lor nu venea la adunare și nu urma religia, nu îl iubea pe Dumnezeu, de fapt, asta reproșa bunicul.

Mama, săraca, a trăit chinuită ca să respecte rigorile și pentru că ea nu a putut pur și simplu și s-a împotrivit toată viața, să nu fie obligată să se ducă la acea adunare. Ea a simțit nevoia că poate vreuna dintre fetele ei va putea. Ea ar fi vrut ca pe Efigenia din Aulida să sacrifice copilul, măcar unul dintre ei.”

Neti Sandu, invitata lui Damian Draghici la podcastul său

„Asta este toată drama…”

Neti Sandu și sora ei au încercat să urmeze credința bunicilor lor, însă doar până când au început să meargă la școală. Prezentatoarea TV mărturisește că educația pe care a primit-o în anii copilăriei de la bunici a marcat-o toată viața și și-a dat seama pe parcurs că „nimeni nu trăiește așa”.

„Acesta era universul. Acasă, totul era o regulă, un respect față de Dumnezeu. Veneau acasă toți de la adunare și aveau discuțiile lor. Noi pentru că eram mici și stăteam toată ziua acasă, numai asta vedeam. Noi am rămas cu niște lucruri atât de bine întipărite în stilul nostru, iar după aceea mi-a fost foarte greu toată viața pentru că nimeni nu trăiește așa. Asta este toată drama.

Mama, săraca, a crezut că așa cum trăim noi acolo, așa o să rămânem, în turnul acela de fildeș, cum ne protejează ea și bunicii și așa vom trăi toată viața, cum ne-a creionat ea. De unde? Viața te pândește și te taxează imediat cum ieși pe ușă.”

„Bunicul era figura centrală, nu tata”

Deși nu a fost un copil care să facă năzbâtii, Neti spune că era „refractară” în anumite situații când mama sa, perfecționistă din fire, își dorea ca totul să iasă ca la carte. Vedeta a mărutrisit, de asemenea, că cel care deținea frâiele în familie era bunicul ei, nicidecum tatăl.

„Eram într-un fel refractară, pentru că mama era o persoană energică și voia să fie executat totul perfect. Bunicul meu era foarte muncitor, foarte exigent, el era figura centrală, nu tata.

Ei (părinții și bunicii) ne dădeau ordine cum să facem, ce să facem. Eu, pentru că aveam firea aceasta mai introvertită, nu aveam chef să mănânc când ziceau ei, nu puteam să dorm când ziceau ei și să ies pe poartă, să mă duc să mă joc, atunci când ziceau ei. Și când eram în focul acela de a mă juca, ziceau „Gata! Acum trebuie să vii să dormi, să mănânci sau să te speli”. Ei nu respectau deloc acest timing (sincronizare – n.r.) al copilului.”

„Nu înțelegeam cum de eram atât de diferită față de ei”

„La părinții noștri și la bunici, ei erau autoritatea, iar copiii erau doar niște copii care trebuiau să asculte pentru că nu exista altfel. Iar eu nu înțelegeam cum de eram eu atât de diferită față de ei și nu mă puteam integra deloc. Nici casa nu mi se părea că mi se potrivește. Așa a fost toată copilăria.”, a mai spus Neti Sandu.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Manfred Spendier, soțul Ancăi Dumitra din Las Fierbinți
7.9 50 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *