Nico, sfaturi de aur pentru femeile care își verifică obsesiv soții în buzunare și în telefoane. Și ea s-a vindecat de gelozie: ”Așa, nu!”. EXCLUSIV

Solista îndeamnă cuplurile geloase să comunice mult, pentru a-și salva relația
Nico, sfaturi de aur pentru femeile care își verifică obsesiv soții în buzunare și în telefoane. Și ea s-a vindecat de gelozie: ”Așa, nu!”. EXCLUSIV

Nico, una dintre cele mai valoroase voci ale României, ne-a oferit un interviu exclusiv pentru ego.ro, prilej de a afla cum s-a vindecat de gelozie, dar și prin ce peripeții a trecut, alături de fiica ei, la ”Asia Express” (Antena 1). Care este drumul de la scena unui mic restaurant provincial, unde ani la rând a câștigat un bănuț, până la marea scenă Eurovision, unde a reprezentat cu onoare România, alături de tenorul Vlad Miriță? Vă invităm la confesiunile cântăreței cu timbru vocal unic. Veți descoperi un om inimos, pătimaș, extrem de pasionat de muzică și, totuși, mult prea modest, comparativ cu uriașul talent muzical.

Nico povestește cum s-a vindecat de gelozie: „Cea mai importantă este comunicarea”

Ego.ro: Povestește-ne despre videoclipul filmat alături de Luminița Anghel, care se bucură acum de un mare succes, în online. Care e povestea piesei, cum a decurs colaborarea cu vestitul compozitor Mihai Alexandru?

Nico: Bună, dragii mei! Este o piesă înregistrată alături de copiii participanți la una dintre edițiile MasterClass-ului pentru care predau împreună cu Luminița Anghel. Ne dorim să și promovam acești copii, ne dorim ca vocile lor să fie auzite, așa că această piesa a fost lansată din bucuria de a lucra cu ei și de a le îndruma pașii spre lumina reflectoarelor. Mihai Alexandru, care și el este un promotor al copiilor talentați, s-a implicat în acest proiect al nostru, compunând piesa „Hristos a Înviat!”.

Cu Luminița Anghel ești și bună prietenă. Ce amintiri aveți din turnee, ce înseamnă prietenia cu un alt artist?

Da, suntem foarte bune prietene, bineînțeles că ne cunoaștem de ani buni, am împărțit scena de foarte multe ori și ne întâlneam destul de des la spectacole, prin țară. Însă, perioada care ne-a apropiat mai mult a fost cea de la debutul pandemiei, când am început să vorbim mai des la telefon, să facem schimb de rețete culinare, de filme, de muzică. Mă bucură foarte mult relația noastră de prietenie și suntem foarte des împreună și la festivalurile de copii, unde suntem invitate în calitate de jurați.

Nico

A cântat ani la rând, în restaurante: ”Deși se fuma în interior, vocea nu mi-a fost afectată!”

Ai cântat în restaurante și câte 9 ore pe zi. Cât câștigai în acele vremuri și ce ți-ai cumpărat din primul salariu? Fumul de tigară din localuri nu ți-a dăunat vocii? Ce piese interpretai, cu ce melodii aveai succes?

Am cântat foarte mulți ani în restaurant și la evenimente private. Acolo pot spune că mi-am lucrat vocea, în sensul că abordam o plajă largă de genuri muzicale și aveam un repertoriu vast de piese preluate. Nu aveam pe atunci un repertoriu personal, așa că interpretam cu trupa piese din repertoriul românesc și internațional. Bineînțeles că aveau succes piesele lansate în perioada respectivă și evergreenurile. Pot spune că am fost o norocoasă pentru că deși pe atunci se fuma în interior, vocea nu mi-a fost afectată. În ceea ce privește partea materială, era imposibil ca din sumele câștigate la aceste evenimente să poți să îi investești într-un studio. Nu-mi amintesc exact ce am cumpărat din primul salariu câștigat din muzică, însă cu siguranță a fost ceva pentru fetița mea.

A studiat cu Mihaela Runceanu: ”Admiram tehnica ei vocală. Era un om cald, blând”

Mult mai târziu ai absolvit liceul, apoi Facultatea de Muzică. Cum a fost să revii pe băncile școlii, la maturitate? Este mai bine însă ca toate să fie făcute la timpul lor?

Este mai bine să le faci la timpul lor pentru că îți dedici timpul doar studiilor. Când finalizezi studiile la maturitate, având și familie, serviciu și evenimente, este mai greu să te mobilizezi, să dai randamentul maxim. Nu a fost ușor, însă, acum, când privesc înapoi, sunt mândră de ce am realizat.

Ai făcut cursuri de canto și cu Mihaela Runceanu. Cum era ca profesoară, ca om?

Am studiat o perioadă foarte scurtă cu Mihaela Runceanu, dar îmi amintesc faptul că admiram tehnica ei vocală. Era un om cald, blând; așa mi-o amintesc eu pe Mihaela Runceanu. În Romania, Mihaela a fost cu adevărat ceea ce azi se numește „vedetă”. Eu am lucrat mai mult cu Viorela Filip, pentru orele de canto.

Oferă sfaturi valoroase soțiilor extrem de geloase

Ai recunoscut că ai fost foarte geloasă. Cum te-ai vindecat de acest defect și ce sfaturi le oferi femeilor care-și verifică soții prin buzunare sau prin telefon?

Da, este un lucru pe care nu l-am ascuns și l-am făcut public pentru că mi-am dorit că exemplul meu să fie luat drept „Așa nu!”. Cred că, odată cu maturizarea mea, a relației noastre de cuplu, am scăpat de acest defect. Până la urmă, noi eram în permanență împreună, acasă, pe scenă, așa că erau nefondate toate momentele mele de gelozie. Consider că cea mai importantă este comunicarea, așa că cei sau cele care sunt geloși/ geloase ar trebui să comunice mult, foarte mult, dacă într-adevăr își doresc să salveze o relație.

Știi parolele soțului tău de telefon sau de card bancar? Dar el pe ale tale?

Așa cum spuneam, avem o relație matură și bazată pe încredere, așa că ne știm aceste informații, însă fără ca acest lucru să însemne o activitate de control a unuia asupra celuilalt, ci o eficientizare a timpului.

Cum evoluează o relație, ca a voastră, după 25 de ani? Ce sentimente sunt acum mai puternice?

Grija unuia față de celălalt este mult mai puternică acum. Când suntem plecați, fiecare cu treabă, ne sunăm fără motiv, pur și simplu să vedem dacă suntem bine, dacă avem nevoie de ceva. Relația noastră a evoluat frumos și cred că activitatea noastră comună ne-a unit din ce în ce mai mult.

Nico si fiica sa la Asia Express

Despre experiența ”Asia Express”, alături de fiica ei: ”Nu am fost pregătită psihic pentru așa ceva!”

Fiica ta ți-a moștenit frumusețea, mai faceți schimb de haine sau de farduri? Ce fel de soacră crezi că vei fi?  O să ții și partea ginerelui?

Mai facem schimb de diverse articole vestimentare. Andra se ocupă din când în când și de ținutele mele. Eu îmi doresc să cred că voi fi o soacră bună. Dar consider că cel mai important este ca ei să locuiască împreună și împreună se rezolvă orice situație. Bineînțeles că voi fi lângă ei ori de câte ori vor avea nevoie și că voi încerca să fiu imparțială, dacă mi se va solicita o opinie.

Tu și Andra ați participat, în urmă cu doi ani, la ”Asia Express”, unde ați făcut foamea. Acea aventură v-a legat și mai mult? Care dintre voi a fost mai puternică?

E mult spus că am făcut foamea, însă am mâncat mai puțin consistent decât o făceam acasă. Eu nu am fost pregătită psihic pentru o așa experiență, am crezut că sunt pregătită, însă nu am fost. Andra în schimb ar fi tras până la final; este o fire competitivă, curajoasă, puternică, ambițioasă. M-a înțeles și a avut maturitatea de a depăși momentele tensionate care au apărut între noi în cadrul competiției.

Cum sunt tratați artiștii români la Eurovision

Locuiești la Ploiești. Nu ai dorit însă niciodată să te muți în București?

Au fost momente în care m-am gândit să ne mutăm în București, însă mare parte din activitatea mea este legată de Ploiești; sunt angajata Teatrului „Toma Caragiu”, sunt multe spectacole pe care le jucăm aici, repetiții; plus că întreaga mea familie este în Ploiești, mi-ar fi fost greu să mă desprind de ei. Până la urmă mă despart doar 50-60 de km de București, m-am obișnuit cu această navetă, sunt zile în care fac acest drum și de două ori.

În luna mai este o nouă ediție Eurovision, la Torino. Cândva, ai participat și tu, alături de Vlad Miriță, chiar ați vrut să vă luați mai apoi revanșa. Cum sunt priviți românii la acest concurs? De către organizatori, în culise, la conferințe de presă, pe scenă…

Este o organizare impecabilă, un tur de forțe imens. Pentru un artist este o experiență de neuitat. Toate delegațiile sunt tratate în mod egal, li se acordă același spațiu, același timp pentru interviuri, repetiții. Este o atmosferă impresionantă. Sunt mulți artiști români pe care i-aș vedea reprezentând țara la Eurovision. Mai ales dintre colegii mei din noile generații, sunt foarte mulți buni vocaliști, extrem de talentați. Din punctul meu de vedere, pentru un loc bun este nevoie de un cumul de factori: o piesă extrem de bună (atât baladă cât și ritmată), o imagine impecabilă, autenticitate, o voce foarte bună, un show puternic și o promovare la nivel internațional. Promovarea este extrem de importantă.

Ce spectacole aveți anul acesta, atât muzicale, cât și la teatru?

La teatru avem câteva spectacole noi, jucăm aproape săptămânal cu casa închisă și este o bucurie. Pe lângă aceste spectacole, aștept să mă întâlnesc cu publicul din țară, mi-e dor de concertele în aer liber, de întâlnirile cu fanii…

Dietă ei secretă, ce a eliminat din alimentație

Cum te menții atât de frumoasă și cu un trup perfect? Care este dieta secretă, ce ai eliminat din alimentație și la ce poftești, dar e interzis?
Mulțumesc tare mult pentru compliment. Spre perfecțiune poate tindem cu toții, însă, în ceea ce mă privește, mai este de lucru. Am grijă ce alimente consum, am grijă la cum combin alimentele și fac mișcare. Sunt o fire gurmandă și cu greu mă abțin de la dulciuri. Însă fac eforturi în acest sens și am redus considerabil cantitatea de dulciuri pe care le consum.

Un gând bun pentru cititorii ego.ro..

Le mulțumesc pentru că au parcurs acest interviu și îmi doresc să îi știu bine. Îi aștept la spectacole și sper ca viitoarele proiecte muzicale să fie pe placul lor.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
10 8 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *