Nina Hariton, decizie surprinzătoare. Câștigătoarea sezonului 11 ”Chefi la cuțite” nu vrea să-și deschidă propriul restaurant. Ce a ales de fapt să facă VIDEO EXCLUSIV

”Îmi doream de foarte mult timp"

Emisiunea „Chefi la cuțite” oferă celor mai mulți concurenți șansa de a-și îndeplini marele vis, acela de a-și deschide propriul restaurant. Majoritatea dintre ei aleg să facă asta, fie după ce au câștigat marele premiu, fie după ce au obținut celebritatea mult dorită. Nu este și cazul Ninei Hariton, cea care a câștigat sezonul 11, care a preferat să lanseze o carte de bucate, iar în locul unui restaurant va avea propriul canal de YouTube unde să împărtășească publicului din secretele ei. Nina Hariton a mărturisit în exclusivitate pentru EGO.ro că simțea de la preselecții că va fi marea câștigătoare.

Ce a ales ă facă Nina Hariton cu banii câștigați la Chefi la cuțite

Nina Hariton și-a investit o parte din cei 30.000 de euro, cât a fost marele premiu, în tipărirea unui cărți de bucate, însă nu orice fel de carte, cu rețete de preparate, ci mai mult cu tehnici de lucru.

”Încerc să profit la maxim de acest ”fenomen”, să continui de fapt ceea ce am început acolo și simt că cu ocazia acestui câștig mi s-a oferit oportunitatea să fac ceva mai departe. E o magie ceea ce se întâmplă. Eu sunt omul care ascultă și când am așa un impuls atunci acționez. Ideea de a scrie o carte pentru publicul românesc, dar o carte cu rețete și tehnici franțuzești a fost încă din momentul în care eu am fost admisă la școala de bucătari în Franța. Și atunci când am început să învăț ceea ce face gastronomia franceză am zis că trebuie neapărat să arăt asta și publicului din România. Pentru că noi avem produse, dar ne lipsește un pic de tehnică ca să punem în practică, ca să excelăm”, ne-a mărturisit câștigătoarea de la „Chefi la cuțite”, completând că timp de șase luni a lucrat la acest proiect.

”După ce am câștigat ”Chefi la cuțite”, după filmări, m-am întors acasă, și era liniștea aia totală. Am zis că nu e posibil. Mă întrebam unde sunt camerele, unde sunt reporterii. Așa mi-a venit ideea că trebuie să scriu o carte. Se întâmpla în luna ianuarie și am avut la dispoziție șase luni ca să scoatem aceast minunat album, pas cu pas în bucătărie”.

”Îmi doream de foarte mult timp să fac un act de caritate”

Tânăra nu vrea să facă o avere de pe urma acestei cărți, ci o privește ca pe un proiect de suflet, ba mai mult declară că o parte din banii încasați vor merge către o cauză nobilă.

”Pentru că sunt câștigătoarea sezonului 11 am hotărât că 11% din drepturile de autor să fie redirecționați către Asociația ”Blondie”. Am hotărât să fac lucrul acesta pentru că de foarte mult timp îmi doream să fac un act de caritate și am simțit eu așa că acum este momentul. Prin faptul că eu o să ofer acești 11%, ofer posibilitatea ca fiecare cumpărător să o facă involuntar”, a mai povestit Nina pentru EGO.ro, completând că nu a ales întâmplător Asociația ”Blondie”.

”Reprezentanta Asociației „Blondie” a fost și ea prezentă la ”Chefi la cuțite” sezonul 11 și am avut noi o legătură în bootcamp și am zis că merită să facem frumos împreună. M-am gândit la foarte multe Asociații, dar fiind Asociații foarte mari, care sunt cunoscute, am zis că e mai bine să ofer posibilitatea celor de la „Blondie” să se facă mai cunoscuți”.

Citește și Motivul pentru care Florin Dumitrescu nu merge în America Express. E singurul dintre cei 3 chefi care nu a participat încă la celebrul reality show

Era admiratoarea lui chef Florin Dumitrescu

Nina Hariton a fost prima femeie din istoria show-ului care a primit trei cuțite de aur din partea juraților. Pentru cine nu a văzut emisiunea sau momentul din preselecție al Ninei, trebuie să spunem că cel de-al treilea cuțit, venit de la chef Sorin Botea cu care a și câștigat emisiunea, a fost cerut de Nina, nu oferit din prima.

”În sufletul meu eu am venit să câștig. Nu am spus la nimeni lucrul acesta, niciodată. Atunci a fost prima dată când l-am rostit. Pentru mine orice joc trebuie jucat 100% și până la căpăt. Adică sunt după principiul că ori câștig, ori stau acasă. Și ceea ce s-a întâmplat cu chef Bontea a fost magie, adică nu știu ce s-a întâmplat acolo. Pur și simplu, uitându-mă la emisiune după aceea, mi-am dat seama de cât de capabilă sunt. Eram evident într-un stres total, adică să-i vezi pe cei mai cunoscuți chefi din România în fața ta, să-ți guste preparatele, să interacționezi cu ei. Mai mult decât atât, când a scos chef Scărălătescu primul cuțit încrederea mea a crescut și mai mult, apoi al doilea cuțit de la chef Dumitrescu. Apoi mi-a venit impulsul să-l cer și pe al treilea”, ne-a povestit Nina despre momentul ei din preselecții, completând că totul a fost o inspirație de moment și că nu își explică cum a avut curajul de a-i cere lui Sorin Bontea dreptul de a intra direct în echipa lui, mai ales că s-a înscris la emisiune cu gândul de a face parte din echipa lui Florin Dumitrescu.

”Eu știam toată biografia lui chef Dumitrescu, știam tot ce gătește, toate rețetele de pe YouTube, știam viața lui, fetițele, cine, unde, ce face. Contul lui de Instragram era urmărit zilnic de mine. Știam absolut orice. În același timp mi-am dat seama că chef Bontea a fost pentru mine o provocare, adică am două cuțite, dar mai trebuia ceva, o „flacără”. A fost o provocare interacțiunea mea cu chef Bontea, dar până la finalul emisiunii mi-am dat seama că nu a fost întâmplător să-l aleg pe chef Bontea pentru că exact de caracterul lui aveam eu nevoie să merg mai departe, să mă împingă de fiecare dată să excelez, să văd ce pot. Pentru că s-a văzut pe alocuri emoțiile și-au spus cuvântul, faptul că ceilalți excelau și eu nu reușeam să le fac față în anumite momente sau să mă impun câteodată în echipă ca să pot să fiu un lider adevărat”.

Citește și Concurentul de la „Chefi la cuțite” care i-a vândut o rețetă lui Cătălin Scărlătescu. „Nu mi-am luat chiar vilă cu piscină, dar o piscină mi-am făcut” VIDEO EXCLUSIV

”Am regretat un singur lucru”

Acum, privind înapoi, chiar dacă a plecat acasă cu marele premiu, reușind să-l învingă în finală pe Laurențiu Neamțu și Paul „Pablo” Tudosescu, doi bucătari cu foarte mare experiență, Nina are și regrete privind parcusul ei în cadrul show-ului.

”Am regretat un singur lucru, faptul că nu mă pregăteam suficient. Ca să vă dezvălui un mic secret din culise, George, de la echipa neagră venea cu un carnețel și avea toate rețetele, iar în fiecare pauză verifica și se gândea ce să facă în ziua respectivă. Dar m-am bazat pe experiența mea și nu m-am mai documentat și cred că asta poate să fie o mică greșeala mea”, ne-a mai povestit marea câștigătoare.

Dacă competitorii ei și-ar fi investit câștigul într-un restaurant, Nina este conștientă de faptul că în Franța, acolo unde locuiește cu soțul și fiica lor, nu ar putea intra în această industrie, iar în România i-ar fi dificil să facă naveta, așa că a găsit o soluție de mijloc, astfel încât să continue pasiunea pentru gătit.

”Dacă ceilalți își deschid un restaurant eu mi-am oficializat contul meu de YouTube, deci începând de astăzi (n.r. marți) o să am un canal de YouTube, Nina Hariton, un cont care vă va bucura cu multe rețete, rețete internaționale, mai mult franțuzești pentru că asta este despre mine de fapt. Mă bucur că foarte mulți români folosesc rețetele franțuzești și asta mă încurajează să fac în continuare ceea ce fac”, a mai povestit Nina Hariton pentru EGO.ro.

Citește și Chef Florin Dumitrescu spune ce se întâmplă, în spatele camerelor, la filmările Chefi la Cuțite de pe Antena 1. De ce ajunge să se înfurie la amulete VIDEO EXCLUSIV

Video: Cătălin Shadi Sîrbu

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *