Nu arunca la gunoi frunzele morcovilor. Incredibil ce poți să faci cu ele. Și bunicile apelau la acest truc

Iată ce poți face cu frunzele morcovilor
Nu arunca la gunoi frunzele morcovilor. Incredibil ce poți să faci cu ele. Și bunicile apelau la acest truc

Majoritatea gospodinelor de la noi din țară obișnuiesc să arunce la gunoi frunzele morcovilor, neștiind că acestea le pot fi de folos. Și tu le îndepărtezi? Ei bine, nu mai face acest lucru. Iată la ce poți utiliza frunzele morcovilor. Descoperă trucul incredibil la care apelau bunicile noastre!

Ce poți face cu frunzele morcovilor? Sigur nu le vei mai arunca la gunoi

Ai cumpărat mai mulți morcovi pentru a prepara diferite mâncăruri? Ei bine, noi îți recomandăm să nu arunci nici frunzele acestora. Da, ai auzit bine! Oricât ar suna de ciudat, află că frunzele morcovilor se pot folosi la gătit.

De acum înainte, nu le vei mai aruncat niciodată la gunoi. Acestea nu numai că au un gust grozav, dar sunt foarte bune și pentru sănătate. Nu degeaba, în trecut, erau folosite de bunicile noastre. Iată, mai jos, ce anume poți face cu frunzele morcovilor.

Citește și Nu arunca morcovii care s-au înnegrit. Așa îi salvezi imediat. E trucul secret al marilor bucătari!

Supă-cremă de frunze de morcovi

A prepara o supă bună cu frunze de morcovi este o idee nemaipomenită. Aceasta seamănă puțin cu supa de urzici, este delicioasă și extrem de ieftină.

Vei avea nevoie de 60 g de frunze de morcovi, 200 de g de cartofi, o ceapă, usturoi proaspăt, două linguri de ulei de măsline, puțină smântână proaspătă, sare, piper, condimente, bulion și apă.

Care este modul de preparare? Mai întâi de toate, se iau frunzele morcovilor și se spală foarte bine. Ulterior, se curăță ceapa și usturoiul și se taie mărunt.

Acum, într-o crăticioară, se călește ceapa și usturoiul în uleiul de măsline timp de aproximativ zece minute. Între timp, se curăță și se taie cartofii.

De asemenea, se prăjește chimenul într-o tigaie, iar deasupra se pun ceapa, usturoiul, frunzele de morcovi, cartofii, chimenul, sarea și piperul. Se adaugă apă cât este nevoie.

Mai departe, se adaugă bulionul, dar atunci când apa este fierbinte. Se fierbe timp de aproximativ douăzeci de minute, iar apoi supa se mixează într-un blender. Spor la treabă și poftă bună!

Citește și Ce trebuie să presari peste rândurile de morcovi din grădină. Amestecul puternic care îi scapă de dăunători!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Manfred Spendier, soțul Ancăi Dumitra din Las Fierbinți
10 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *