În sezonul cald, românii profită de fiecare weekend pentru a-l petrece în aer liber, la munte, mare sau pădure, unde majoritatea dintre ei încing grătarul alături de persoanele dragi. Însă, unii oameni nu sunt deloc atenți la un detaliu ce ține de curățarea grătarului și comit o greșeală uriașă. Iată cu ce obiect nu ar trebui să cureți niciodată grătarul!
Micii, pieptul de pui și ceafa de porc sunt doar câteva dintre alimentele vedetă atunci când vine vorba de grătar. Însă, înainte de a pregăti carnea, fiecare român ar trebui să se ocupe de curățarea grătarului. Dar mare atenție însă când faci acest lucru!
Potrivit unui medic, mulți oameni comit o greșeală uriașă care le pune sănătatea în pericol. Mai exact, aceștia își curăță grătarul cu peria de sârmă. Conform specialistului, acest lucru este extrem de periculos, deoarece peria respectivă își poate pierde firele, care rămân prinse de grătar.
”Aceste fire ascuțite ar putea ajunge în esofag și ar putea provoca probleme medicale. În multe cazuri, ele rămân în tractul superior, dar dacă ajung în stomac pot provoca probleme grave.”, a mărturisit doctorul Raúl Martínez Vite pe o rețea socială.
De asemenea, specialiștii nu recomandă nici spălarea grătarului cu apă, deoarece acesta ar putea rugini. Astfel, în momentul în care am pune carnea și celelalte produse pe grătar, rugina ar ajunge pe alimente.
Pentru ca perii metalici să nu ajungă pe alimentele tale, poți curăța grătarul cu alte ustensile mai sigure. Spre exempplu, poți apela la ajutorul unei cârpe curate sau la un burete abraziv.
Totodată, mai poți folosi o ceapă. Această legumă se taie în două și se folosește doar o jumătate pentru a freca grătarul încins. Apa care se va scurge din ceapă va acționa ca un aparat de curățare cu abur și va îndepărta toate urmele de carne arsă.