WhatsApp este una dintre cel mai folosite platforme de comunicare din întreaga lume. Orice utilizator de smartphone are instalat pe dispozitivul său această aplicație. Cu ajutorul WhatsApp poți cumunica în mai multe feluri: prin text, video și audio. Probabil că cea mai folosită metodă este prima dintre ele, însă cu siguranță există foarte mulți utilizatori care preferă să comunice și prin intermediul mesajelor audio care sunt mai rapide. Însă probabil că mulți dintre noi ne-am întrebat din ce cauză vocea noastră este modificată atunci când trimitem mesaje audio pe WhatsApp. Iată explicațiile specialiștilor.
Chiar dacă te numeri printre cei care preferă să scrie mesajele, cu siguranță te-ai lovit de situații când a trebuit să trimiți mesaje audio în locul celor text pentru că timpul sau faptul că aveai mâinile ocupate nu ți-au permis să o faci.
Majoritatea dintre cei care au trimis astfel de mesaje audio au observat că tonul vocii lor este diferit față de cel din realitate. Iar acest lucru este valabil indiferent de aplicația pe care o folosești, fie că vorbim de WhatsApp, Facebook, Instagram, sau oricare altă aplicație de comunicare.
Mai mult, unii chiar se simt rușinați cu vocea lor și au renunțat la acest mod de a mai trimite mesaje. Dacă te numeri printre cei care se simt stânjeniți de vocea lor, trebuie să încerci să vorbești pe aer, fără să forțezi nimic. În acest fel vei vorbi cât mai aproape de vocea ta reală.
Specialiștii au reușit să deslușească misterul și au aflat de ce vocile înregistrate sună ciudat. Toată lumea simte o aversiune atunci când un sunet devine prea înalt, lucru care se întâmplă chiar și atunci când vorbești la telefon.
Timpanul vibrează împotriva oaselor urechii medii când primește unde sonore. În modul acesta sunt trimise vibrații cohleei din urechea internă. Semnalele călătoresc spre neuroni, acolo unde sunetul este interpretat. Microfoanele nu înregistrează o anumită reverberație, ci doar undele sonore transmise prin aer. Frecvențele se aud în modul acesta cu un ton mai jos.
Dr. Yale Cohen, colaborator la Perelman School of Medicine din cadrul Universității din Pennsylvania, susține că sunetul se manifestă altfel când pleacă din gura noastră către urechea altei persoane.