Nu mai adăuga acest ingredient în ciorbă. Îi strică tot gustul, multe gospodine fac această greșeală

Reguli de care să ții cont când prepari ciorbă
Nu mai adăuga acest ingredient în ciorbă. Îi strică tot gustul, multe gospodine fac această greșeală

Fiecare gospodină a adaptat rețetele de ciorbă în funcție de preferințe. În general acest fel de mâncare nu este foarte complicat indiferent de tip, însă există câteva reguli de care e bine să se țină cont.

Cum să prepari o ciorbă gustoasă și sățioasă. Ce greșeli trebuie să eviți

Pentru a face o supă sau o ciorbă ca la mama acasă este nevoie să ții cont de câteva reguli. Sunt anumite greșeli pe care le faci și pe care le poți evita dacă te documentezi înainte de a începe rețeta.

Iată care sunt cele mai întâlnite și mari greșeli atunci când prepari ciorbă:

1. Folosești vegeta sau concentrate de legume din comerț pentru un plus de gust. Aceste produse din supermarket conțin foarte mult sodiu, dar și alte arome artificale. Astfel vei obține o ciorbă sărată cu un gust artificial și neplăcut. Cel mai bine este să folosești legume proaspete din grădină sau cumpărate din piață.

2. Gătești ciorba la foc mare. În general, ciorbele și supele se pregătesc la foc mic. Chiar dacă ești în grabă și crezi că dacă dai focul mai tare ciorba va fi gata mai repede, ține cont că nu va avea același gust. Aromele au nevoie de timp să se îmbine, iar rezultatul final să fie gustos.

Nu fierbe niciodată carnea și legumele de la început

3. Adaugi toate ingredientele în aceșali timp. Este cea mai întâlnită greșeală. Niciodată nu se pun la fiert împreună carnea și toate legumele. Regula este să fierbi carnea mai întâi și apoi legumele, în funcție de textura lor. Mai întâi se pun la fiert legumele tari (morcovii, ardeiul, ceapa), apoi cele moi (dovlecelul spre exemplu).

4. Pui sarea la început. Dacă sărezi supa de la început odată cu procesul de fierbere zeama va scădea și va ieși un preparat mai sărat decât te așteptai. Potrivește gustul cu sare și piper abia atunci când ciorba este aproape gata. Nu după ce oprești focul, ci cu 5-10 minute înainte de a o lua de pe foc.

5. O lași să fiarbă prea mult timp. Dacă gătești ciorba la foc iute sau o lași prea mult pe foc aceasta va ieși fără gust sau o să rămâi fără zeamă. Lichidul scade prea mult și, în loc de ciorbă, vei obține o tocăniță. Asigură-te că fierbi la foc mic și pui suficientă apă.

Citește și – Așa prepari cea mai bună ciorbă pe care ai mâncat-o vreodată. E ideală după mesele copioase de Paște

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Roxana Mînzatu, femeia care a obținut postul de vicepreședinte al Comisiei Europene
7.8 24 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *