Felul în care pregătești salata contează foarte mult în obținerea unui gust desăvârșit. Dacă până acum amestecai salata cu o unealtă din bucătărie, de acum înainte sigur nu vei mai face asta. Îți prezentăm mai jos câteva trucuri de preparare a salatei.
De ce? Ei bine, ori de câte ori vezi la TV sau în rețetele filmate cum bucătarii amestecă salata cu mâna, trebuie să știi că nu fac asta pentru că nu au o lingură sau o furculiță cu care să amestece, ci pentru că așa trebuie amestecată o salată, cu mâinile. Este un secret al preparării salatelor pentru a răspândi bine dressingul peste legume, dar și pentru a o păstra proaspătă.
Legumele trebuie spălate foarte bine, însă la fel de bine trebuie și uscate. Altfel vei obține o salată “moleșită”, inestetică și fără gust. De ce? Pentru că atunci când vei adăuga dressingul peste legumele ude, acesta nu le va mai acoperi uniform, potrivit acasa.ro.
Truc: folosește strecurătoarea pentru a scurge bine apa de pe legumele proaspăt spălate.
Te-ai plictisit de salatele simple, cu doar câteva ingrediente? Începe să fii creativ. Poți adăuga și alte legume sau fructe, pentru un gust desăvârșit. Spre exemplu: ciuperci, avocado, dovlecel sau diferite fructe. Există o mulțime de combinații care așteaptă să le încerci.
Atunci când îți faci o salată mai întâi tai legumele și le pui în bol, apoi adaugi dressingul. Potrivit specialiștilor din acest domeniu, este greșit. Bucătarii recomandă ca dressingul să fie făcut la început și pus în bol, apoi adăugate legumele pentru ca amestecarea să se facă de jos în sus.
Bucătarii recomandă ca pașii pentru prepararea unei salate să fie respectați în ordinea lor pentru un gust cât mai bun. Folosește aceste trucuri de preparare a salatei prezentate mai sus.