Nu mai arunca apa care se scurge de la aparatul de aer condiționat. Incredibil cât de utilă e în casă

Ce poți face cu apa de la aerul condiționat
Nu mai arunca apa care se scurge de la aparatul de aer condiționat. Incredibil cât de utilă e în casă

Poți colecta apa care se scurge din aparatul tău condiționat, mai ales dacă stai la curte. Află din rândurile de mai jos ce poți face cu acea apă care se strânge atunci când folosești aparatul de aer condiționat în zilele toride de vară.

Modalitățile de folosire a apei de la aerul condiționat

Un aparat de aer condiționat standard, cu 12.000 de BTU, este capabil să producă până la 1,2 litri de apă pe oră. Producătorii estimează că, în funcție de fiecare model, un aparat care este în funcțiune non-stop poate elimina între 10 și 20 de litri de apă, fiind vorba de o cantitate uriașă. Această apă poate fi colectată și folosită în alte scopuri, unele casnice chiar.

Cu siguranță nu făceai asta până acum, dar poți colecta apa de la aerul tău condiționat și să o folosești pentru a-ți uda plantele din grădină, plantele de interior sau gazonul. Înainte de asta, însă, trebuie să verifici calitatea apei, mai ales dacă nu cureți aerul condiționat frecvent. Această apă nu trebuie folosită pentru a uda plantele comestibile sau cele sensibile la substanțele chimice existente în apa de condens. De asemenea, ține cont că apa recoltată de la aerul condiționat nu conține minerale, astfel că nu oferă plantelor substanțe hrănitoare.

Mai poți folosi apa de la aerul conționat pentru a spăla aleea din jurul casei sau chiar pentru a-ți curăța mașina. Înainte de a o folosi, este important să elimini toate reziduurile potențial dăunătoare din această apă. Dacă vrei să îți speli mașina cu ea, ai grijă să nu conțină impurități.

În niciun caz nu oferi această apă animalelor pentru a o bea. Fiind provenită de la aparatul de aer condiționat, această apă conține multe impurități și poate afecta sănătatea animalelor, fie ele de casă sau de curte. Astfel, această apă nu trebuie utilizată nici pentru animale și nici pentru oameni, nici măcar pentru uz extern.

Unde e bine să stea aerul condiționat

Și că tot am vorbit despre aparatul de aer condiționat, hai să îți spunem și unde este cel mai bine să îl plasezi pentru o răcorire optimă. Aerul condiționat trebuie plasat într-un loc în care să răcorească eficient o suprafață cât mai extinsă din locuință. Totuși, ai grijă pentru că aceste aparate sunt poluante și mereu există și alte alternative de a răcori spațiul în care stai. De asemenea, contează foarte mult și temperatura la care este ținut aerul condiționat, mai ales dacă nu vrei să plătești prea mult la factura de curent.

Experții în domeniu recomandă să poziționezi aerul condiționat în anumite locuri din casă pentru ca efectul lui să fie cât mai aproape de maximum. Aparatul ar trebui ținut departe de guri de aerisire, uși sau geamuri, dar și departe de lumina directă a soarelui. Este de preferat ca aparatul de aer condiționat să fie amplasat pe un perete interior, într-o zonă intens folosită a casei.

De asemenea, temperatura nu trebuie setată mai jos decât cea obișnuită pentru a-ți răci locuința. Aerul condiționat îți poate răci casa cu aproximativ 10 grade Celsius față de temperatura exterioară, astfel că nu vei simți mare diferență, însă factura la curent va fi cu mult mai crescută. Temperatura aerului condiționat trebuie setată diferit vara față de iarna. În sezonul rece, specialiștii recomandă o temperatură de 20 de grade, iar în cel cald, cu 4 – 6 grade mai puțin decât temperatura exterioară.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9.5 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *