Nu mai arunca apa în care ai fiert legumele. Cât de utilă este, de fapt. Nici nu îți imaginai

Apa în care ai fiert legumele poate fi folosită într-un mod foarte ingenios
Nu mai arunca apa în care ai fiert legumele. Cât de utilă este, de fapt. Nici nu îți imaginai
Toate gospodinele fierb legumele înainte de a face diverse preparate. După ce acestea au fiert, apa în care ele s-au înăbușit este aruncată. Specialiștii ne spun că nu mai facem acest lucru, pentru că putem să îi găsim alt rol apei în care am fiert legumele. Aceasta este mai prețioasă decât putem crede! Lichidul format devine un important fertilizator pentru florile de interior.

Beneficiile apei în care au fiert legumele

Poți uda plantele de cameră cu apa în care ai fiert diverse legume. Însă, ai grijă! Dacă vei folosi apa în care au fiert legumele la fertilizarea plantelor, este indicat să nu adaugi sare la fierbere, deoarece sarea nu priește plantelor. De asemenea, înainte de a o folosi, așteaptă ca aceasta să se răcească. Îți dăm câteva exemple pentru a înțelege de ce apa de la legumele fierte este bună pentru plantele tale.
  • Apa în care au fiert cartofii conține amidon. Amidonul reprezintă un îngrășământ natural, perfect pentru plantele de cameră;
  • Apa în care a fiert spanacul, conține fier;
  • Apa în care a fiert broccoli sau mazărea conține potasiu;
  • Apa în care au fiert ouăle conține calciu și poți uda cu ea plantele aromatice.

Cu ce să uzi plantele pentru a scăpa de dăunători

Păduchii plantelor, denumite și afide, sunt cu siguranță unii dintre cei mai de temut dăunători ai florilor, legumelor și livezii, acestea reușind să distrugă în timp record culturile grădinarilor. Din fericire, există numeroase metode și tratamente de combatere a acestor dăunători. Dacă ești perseverent, vei reuși să îi ții departe de plantele tale pentru următorii ani.

Afidele, cunoscute și sub numele de păduchi de plante, sunt insecte hemiptere, având aparatul bucal sub formă de trompă. Familia de insecte din care fac parte, Alphididae, este incredibil de vastă. Există peste 4400 de specii de afide, dintre care aproximativ 250 sunt distructive pentru majoritatea plantelor de grădină.

Ca să scapi de aceste insecte dăunătoare, realizează o soluție folosind două treimi apă și o treime alcool sanitar și pulverizează asupra coloniilor de afide. Această soluție are rolul de a omorî ouăle și larvele mici, fiind un bun tratament pentru păduchii de plante, în prima faza a atacului. Pentru un efect mai puternic, repetă tratamentul la intervale de două zile.

O soluție pentru păduchii de plante este și detergentul. Dizolvă o lingură de detergent în 4 litri de apă și stropește formațiunile de afide cu un pulverizator. Acest tip de tratament funcționează bine în perioadele călduroase, pentru că soluția de săpun poate îndepărta stratul de grăsime al păduchilor, aceștia deshidratându-se sub razele soarelui.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *