Majoritatea gospodinelor obișnuiesc să arunce apa în care au fiert ouăle? Și tu procedezi la fel? Renunță să mai faci asta, fiindcă există câteva trucuri utile unde ai putea să o utilizezi. Puțini oameni știu cât de mult ar putea să-i ajute aceasta în grădină. Toată lumea trebuie să afle aceste modalități de a o folosi.
Ai pregătit o salată delicioasă cu ouă fierte mărunțite, mărar și oțet? Foarte bine, dar acum ce faci cu apa în care ai fiert ouăle? O arunci sau o păstrezi? Probabil că acum te întrebi de ce ai păstra așa ceva. Ei bine, răspunsul este cât se poate de simplu.
Apa în care ai fiert ouăle pentru salată este plină de substanțe nutritive, așa că o poți folosi pentru a hrăni culturile din grădina ta. Cu ajutorul acestui lichid prețios, plantele tale vor crește mai rapid, vor scăpa de dăunători și vor fi mult mai sănătoase.
Mai întâi de toate, pune ouăle în apă. În timpul fierberii, cojile lor vor elibera o parte din mineralele pe care le conțin în lichid, iar acestea sunt aur curat pentru plantele din grădina ta sau chiar pentru cele din ghivece.
În această apă se vor regăsi calciu, magneziu și potasiu, trei minerale care vor ajuta plantele să crească mai repede, să fie mai verzi și să aibă flori mai multe.
După ce s-au fiert ouăle, scoate-le pe un platou și lasă apa să se răcească complet. Ulterior, tot ceea ce trebuie să faci este să uzi plantele cu ea. În doar câteva zile, vei vedea rezultatele!
Nu arunca nici cojile de ouă, ci zdrobește-le până obții o pudră fină. Poți face acest lucru cu ajutorul unui pisălog. Ulterior, adaugă câte puțin din acest praf în ghivece sau în pământul plantelor tale din grădină.
Totodată, grădinarii susțin că poți utiliza cojile de ouă și atunci când cultivi legume, cum ar fi roșiile, ardeii sau vinetele. De asemenea, ele pot fi folosite și la cultivarea unor plante precum trandafirii, hortensiile sau iedera.