Nu mai arunca becurile uzate. 9 întrebuințări surprinzătoare pe care le au în casă

Ce poi face cu becurile vechi. 9 idei geniale.
Nu mai arunca becurile uzate. 9 întrebuințări surprinzătoare pe care le au în casă

Ți s-a stins un bec în casă și ai de gând să-l arunci? Nu mai fă această greșeală! Dă-i o viață nouă cu ajutorul acestor idei geniale. Pe lângă faptul că trebuie să ai grijă atunci când îl scoți, trebuie să acorzi și o atenție deosebită pentru a te asigura că nu cade pe podea și nu provoacă un accident. Iată 10 idei de întrebuințări pe care le pot avea becurile pe care nu le mai folosești.

Nu mai arunca becurile uzate. Cum le poți folosi chiar și după ce s-au ars

Cu trecerea timpului, becurile clasice cu incandescență sunt înlocuite din ce în ce mai mult cu surse de iluminat mai eficiente din punct de vedere energetic. Cu toate acestea, ce facem cu becurile uzate sau arse? Aruncarea lor la gunoi poate avea un impact negativ asupra mediului, deoarece acestea conțin substanțe chimice nocive.

Iată cum poți folosi un bec clasic, fie că s-a ars, fie că dorești să îl schimbi cu unul mai eficient din punct de vedere energetic.

Aceste idei îți permit să păstrezi becurile vechi chiar și câțiva ani, oferindu-le totodată o notă decorativă originală și inedită.

Ghivece

Dacă îți plac plantele, o să fii încântat de această idee. Poți recicla becurile plasând înăuntrul lor câteva plante mici. Îți sugerăm să folosești plante suculente, deoarece pot rezista la diferite schimbări climatice și trebuie udate destul de rar. Acestea sunt perfecte pentru decorarea livingului sau a dormitoarelor.

Lămpi

Lasă-le să-și continue funcția de iluminare, dar acum într-un mod diferit. Cumpără mici lumini LED și așează-le în interiorul becului. Le poți atârna pe un șir pentru a decora grădina.

Decorațiuni de Crăciun

Crăciunul este momentul perfect pentru a fi creativi și poți începe cu câteva decorațiuni. Vopsește becurile în om de zăpadă, în renul lui Moș Crăciun sau în pinguini și decorează bradul într-un mod original.

Mini vază

Becul poate fi transformat, de asemenea, într-o vază în miniatură în care să așezi flori mici precum ghiocei, zambile sau mărgăritar. Se poate adopta și o variantă de ghiveci mai ales pentru diverse specii de cactuși mici.

Acvariu de pești

Transformă vechiul bec obișnuit într-un mini acvariu în care să ții un pește mic.

Terrarium

Ai posibilitatea să crești o varietate de plante mici, într-un bec, aproape ca într-o mini seră. Un singur bec mare poate da, de asemenea, posibilitatea de a avea terariu pentru o reptilă mica.

Solniță pentru sare și piper

Găurește un capac de sticlă și aplică-l pe partea inferioară a becului, după ce i-ai îndepărtat cu atenție filetul. Un dop de plastic obișnuit are mărimea perfectă pentru un bec standard.

De asemenea, poți realiza un raft întreg de recipiente pentru condimente cu dopuri de plută.

Navă în sticlă

Ai putea încerca ceva mai diferit și să plasezi în interiorul becului tău o micuță navă cu pânze.

Suport de agățat ainele sau de pus pălăria

Toarnă beton în unele becuri vechi și încorporează un șurub în cimentul proaspăt pus, le veti transforma într-un veritabil cuier.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *